Un eveniment inedit de colaborare interjudeţeană – Clujul, oraşul comoară

O manifestare de suflet şi în premieră în judeţul nostru s-a derulat la sediul CJC B-N, în cadrul Şcolii de Arte Bistriţa, printr-o expresivă, relevantă şi valoroasă expoziţie itinerantă de pictură şi grafică expusă pe simezele CJC B-N, sub o sugestivă şi edificatoare siglă „Clujul, oraşul comoară”.
Vernisajul acestei minunate expoziţii a avut loc în 3 mai, începând cu ora 17.00, la Centrul Judeţean pentru Cultură B-N, în prezenţa unui numeros public avizat în domeniu şi a invitaţilor deosebiţi din Cluj-Napoca, expoziţia cuprinzând deosebite lucrări de pictură şi grafică realizate de către cursanţii Şcolii de Arte „Tudor Jarda” din Cluj, în cadrul proiectelor „Clujul – oraşul comoară” (2015), „Clujul văzut de un oşean” (2015) şi „Detalii Clujene” (2017).
Acest frumos, util şi necesar eveniment interjudeţean a fost organizat, cu meticulozitate, de către Consiliul Judeţean B-N, Centrul Judeţean pentru Cultură B-N, Consiliul Judeţean Cluj şi Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj, această manifestare fiind prima prezenţă a Şcolii Populare de Artă Cluj la Şcoala de Arte Bistriţa, în cadrul unui parteneriat cultural-artistic dintre cele două şcoli, demarat în luna octombrie 2016 cu o expoziţie de fotografie la Cluj realizată de cursanţii Şcolii de Arte Bistriţa.
Această stimulativă activitate se încadrează în „Proiectul 100” în care sunt incluse şcoli de arte aflate la 100 km depărtare de Cluj-Napoca, respectiv Alba Iulia, Bistriţa, Târgu Mureş şi Zalău, proiect inclusiv în „Centenarul României”.
Numele expoziţiei, denumit „Clujul – oraşul comoară”, este atribuit de la supranumele dat municipiului Cluj în Evul Mediu, pentru faptul că s-a bucurat de numeroase privilegii-drepturi şi libertăţi legate de scuturi de vamă, taxe, impozite etc.
Despre semnificaţia, valoarea şi importanţa evenimentului, implementarea lui în viaţa socială şi a şcolilor de arte, a vorbit cu aplecare, motivare, exemplificări şi motivaţii prof. Rozalia Fucă-Tomescu – directorul Şcolii de Arte Bistriţa, care a mulţumit pentru deosebita colaborare şi sprijinul oferit de C.J B-N şi CJC B-N, şcolii şi faptului că au onorat cu prezenţa reprezentanţii CJ Cluj şi CJ B-N. Un discurs motivant a susţinut şi vicepreşedintele CJ B-N – prof. Vasile Puica, care a precizat că şcolile de arte sunt pepiniere pentru viitorii artişti şi instructori de dansuri. Vicepreşedintele CJ Cluj, Vakar Istvan, a punctat faptul că această colaborare este benefică, iar şcolile de arte trebuie susţinute, iar managerul Şcolii Populare de Arte „Tudor Jarda” Cluj, Vasile Corpodean, a subliniat necesitatea existenţei acestor instituţii. În acelaşi context şi apreciind actul artistic, au punctat Marian Moldovan, prof. Petre Băcioiu, Sorin Grecu, Cristian Goilă, mulţumiri aducându-se şi managerului CJC B-N, prof. dr. Gavril Ţărmure, directorului economic Dorina Taloş – Cluj, şi directorul economic CJC B-N.
Evenimentul a fost presărat cu valoroase momente artistice susţinute de către cursanţii Şcolii de Arte Bistriţa prin Cristina Creţ, Daniel Costan, Gesica Petri şi grupul de muzică uşoară „Casa Argintarului”, alcătuit din Cristina Creţ, Gesica Petri şi Cristina Cazan, care au încântat asistenţa.
În finalul activităţii, prof. Rozalia Fucă-Tomescu a mulţumit tuturor participanţilor, inclusiv cursanţilor din judeţ care au expus tablouri, oferind frumoase „Diplome de Excelenţă” oficialilor şi reprezentanţilor şcolii din Cluj şi Bistriţa.
O manifestare de suflet pentru promovarea valorilor culturale din cele două judeţe şi din ţară.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5