Școlarii bistrițeni au învățat importanța filantropiei

sursa Radio Renasterea

La acest sfârșit de săptămână, micii școlari care frecventează programul after-school „Sfântul Stelian”, au aflat că există copii care nu se bucură mereu de aceeași dragoste și căldură părintească. În plus cei mici au învățat că sunt nevoi mai mari decât cele cotidiene și că pot fi mai buni implicându-ne direct în ajutorarea semenilor.

Lecția de viață au deprins-o în urma vizitării Mănăstirii Dumbrava, din județul Alba, unde funcționează un centru social pentru copiii orfani. Școlarii bistrițeni, alături de părinții lor și profesorii voluntari care i-au însoțit, au adus în dar copiilor de la Mănăstirea Dumbrava, un scurt program de colinde de Crăciun și câteva pachețele, pregătite chiar de ei.

Programul after-school „Sfântul Stelian” este un program pilot derulat de Arhiepiscopia Clujului la una din clasele pregătitoare de la școala gimnazială „Ștefan cel Mare” din Bistrița, iar menirea lui este de a susține activitatea educațională prin dezvoltarea unor competențe ce vizează viața socială, civică, morală și religioasă.

„Când am demarat proiectul after-school „Sfântul Stelian” am pornit de la ideea darului, ca mijloc al consolidării comunității. Am încercat să facem acest lucru prin ceea ce îi învățăm pe cei mici la școală, dincolo de zidurile instituției de învățământ, pentru că, în definitiv, comportamentul și atitudinea unui om se formează în diferite contexte și anturaje”, a declarat inspectorul eparhial pentru tineret al județului Bistrița-Năsăud, Pr. Tudor Mudure.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5