Senatorul Deneş: Dacă Guvernul nu găseşte soluţii pentru plata indemnizaţiilor mamelor, să plece

Senatorul social-democrat Ioan Deneş, unul dintre iniţiatorii Legii 66/2016, (care modifică şi completează OG 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor) , consideră că Guvernul nu trebuie să se plângă de lipsa fondurilor pentru plata acestor drepturi, iar în lipsa unor soluţii au libertatea să plece. Mesajul acestuia l-a vizat în special pe ministrul Muncii, Dragoş Pâslaru, care a sesizat faptul că a apărut un dezechilibru în distribuirea echitabilă a resurselor bugetare alocate pentru plata acestor indemnizaţii.
„S-a trezit domnul din Guvernul fără nume, din Guvernul lui, domnul ministru Pâslaru, care a început deja să spună că ar fi posibil ca Guvernul să nu găsească soluţii, bani, pentru plata acestei indemnizaţii, la doar o lună de la prima plată. Nu este capabil acest Guvern să dea aşa cum a dat Guvernul Ponta – de exemplu dublarea alocaţiilor pentru copii -, nu are decât să plece acasă. Eu de la acest Guvern, în afară de nu putem, nu avem, nu putem accesa, nu mai ştiu să spună altceva”, a senatorul Deneş, în cadrul unei conferinţe de presă.
Acesta a explicat că iniţiativa legislativă, la care a fost iniţiator alături de alţi 15 senatori şi tot atâţia deputaţi, a fost înregistrată încă din septembrie 2015, când prim-ministru era Victor Ponta, însă nu a fost făcută cu scopul de „a ridica PSD-ului mingea la fileu în timpul campaniei”. „În calitate de iniţiator, nicio virgulă din această lege, care a fost votată în unanimitate atât de Senat cât şi de Camera Deputaţilor, nu vom schimba. În momentul în care am construit această propunere legislativă, devenită lege, am pornit de la două considerente şi realităţi. În primul rând, indemnizaţia pentru creşterea copiilor era una foarte mică, 600 lei. În al doilea rând, noi am pornit de la o realitate pe care o trăieşte societatea românească, faptul că natalitatea în România este foarte scăzută. Al treilea considerent era că familiile tinerilor, de un anumit nivel de pregătire profesională nu renunţau la carieră pentru a se dedica copiilor”, a explicat senatorul Deneş.
Parlamentarul bistriţean a mai spus că, în prezent, cuantumul indemnizaţiei este calculat după veniturile şi contribuţia beneficiarului, astfel că la venituri mai mari, sunt şi indemnizaţii mai mari. Marele câştig este faptul că cea mai mică idemnizaţia reprezintă 85% din salariu minim brut pe economie, în prezent ajungând la 1063 lei.

Comentarii

10/09/16 20:06
Dumitru Munteanu

D-le senator, pe când un articol (și suținerea aferentă!) cu titlul DACĂ GUVERNUL NU GĂSEȘTE BANI PT. CREȘTEREA PENSIILOR ȘI ALOCAȚIILOR PT. COPII, SĂ PLECE! Altfel, totul nu este decât un joc (politic) de glezne...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5