Senatorul Dorin Dobra: Depolitizarea administraţiei, şansa partidelor de a-şi recâştiga electoratul

Senatorul Dorin Dobra consideră că ceea ce a început după tragedia din „Colectiv” va lăsa urme pentru totdeauna în politica românească şi, în special, în privinţa clasei politice. Potrivit acestuia, astfel a fost declanşată „cea mai mare reformă politică, administrativă şi morală din România, iar guvernul tehnocrat era singura soluţie.
”Noi, partidele politice suntem îndepărtate de electorat, am pierdut legătura cu acesta şi dacă vreunul dintre noi ar fi fost bun, strada l-ar fi cerut. Nu s-a întâmplat, ceea ce înseamnă că e un semnal pentru absolut toată clasa politică.
Văd în acest an în care Guvernul Cioloş urmează să conducă şi să administreze ţara o perioadă de normalizare a guvernării, de echilibrare a distribuţiei resurselor, de depolitizare a tururor structurilor guvernamentale şi administrative măcar până la eşalonul II. Marea încercare a partidelor va fi de a-şi asuma această depolitizare. Cei care-şi asumă că vor respecta această depolitizare vor câştiga alegerile anul viitor”, a declarat Dorin Dobra.
Potrivit acestuia, şansa partidelor este de a profesionaliza administraţia.
„Am să-mi întreb colegii de la Bistriţa şi poate din tot partidul dacă sunt pregătiţi ca atunci când vom prelua guvernarea să facem concursuri publice, înregistrate ca la BAC, la care să participe toţi cei ce au pregătirea necesaăr, fără să-i mai întrebăm care e istoricul lor în partid şi care le sunt eventualele cotizaţii şi donaţii.
Am să-mi întreb colegii din toată clasa politică dacă au înţeles că în acest an trebuie să creăm mecanisme prin care la venirea primului profesionist în partid să fie şi primit, să fie şi pus pe liste, fără să-l mai întreb de istoria în partid şi de experienţa politică. Aşa înţeleg eu acest semnal, acest an, această raportate la acest guvern”, a adăugat parlamentarul PNL.
Senatorul Dobra a adăugat „reforma politică în partide presupune încheieri de cariere, selecţia candidaţilor, seriozitate şi profesionalism, CV-uri considerabile, programe şi proiecte de ţară, consultare şi, dacă se poate , şi alegeri libere într-un partid”, acesta aşteptând implicarea în alegeri, cu statut de candidaţi, a reprezentanţilor societăţii civile.

Comentarii

22/11/15 11:42
CETATEAN DE Bis...

Aveti dreptate domnule Dobra !
Prin absolut nici o "lege" primarii, nu au vre-o atributiune politica ci exclusiv administrativa. De ce nu initiati o lege, prin care sa fie si ei inclusi in categoria " functionarilor publici cu statut special " ( ca si militarii, judecatorii, procurorii... etc. etc. ) si sa le fie interzisa aderarea, practicarea ori simpatizarea cu partidele politice ? Nu fiti demagogi !
Vreti "depolitizarea administratiei "... in ce sens ?
N-ar strica si primarii, sa fie alesi si votati, tot pe criterii "tehnocrate" , sa fie functii stabile, definitive ocupate prin concurs si fondurile fiecarei localitati, sa fie hotarate de Parlament, la propunerea Guvernului, dupa anumiti indicatori tehnico-economici prestabiliti . Astfel, tuturor localitatilor, li s-ar da fondurile necesare dezvoltarii si satisfacerii problematicii locale, in mod obiectiv si nepartinitor .
Ce ziceti ?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5