Serviciul Judeţean Anticorupţie BN: 37 dosare penale înaintate procurorilor în 2016

Anul trecut, Serviciul Judeţean Anticorupţie Bistriţa-Năsăud a efectuat cercetări şi a înaintat la unităţile de parchet competente 37 dosare penale. Dintre acestea, 6 au fost iniţiate din sesizare proprie, iar 31 au fost primite de la structurile de parchet, informează comisarul şef de poliţie Ioan Feierdi, împuternicit şef serviciu, prin intermediul unui comunicat de presă.

 

Potrivit acestuia, în baza probatoriilor administrate, a fost dispusă începerea urmăririi penale în 34 dosare penale. Procurorii de caz au emis rechizitorii în 5 dosare penale şi au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei în 4 dosare penale. “În aceeaşi perioadă, au fost inculpate 13 persoane, dintre care 3 lucrători M.A.I., toţi cu funcţii de execuţie şi toţi făcând parte din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Bistriţa-Năsăud”, menţionează sursa citată.

În ceea ce priveşte activitatea de Prevenire desfăşurată în rândul personalului M.A.I., în perioada de referinţă au fost efectuate 35 activităţi preventive de informare la care au participat 325 lucrători M.A.I., din care 93 cu funcţii de conducere şi 232 cu funcţii de execuţie, şi un număr de 38 activităţi de instruire la care au participat 504 lucrători M.A.I., din care 80 cu funcţii de conducere şi 424 cu funcţii de execuţie. Totodată, în anul 2016 au fost înregistrate şi soluţionate un număr de 32 petiţii.

***

Serviciul Judeţean Anticorupţie Bistriţa-Năsăud desfăşoară activităţi de cercetare penală în lucrări penale, delegări ale unităţilor de Parchet şi Direcţiei Naţionale Anticorupţie, conform competenţelor conferite de lege, precum şi activităţi de primire a reclamaţiilor/petiţiilor cetăţenilor referitoare la acte sau fapte de corupţie săvârşite de personalul MAI. 

Totodată, în cadrul activităţii de relaţii cu publicul desfăşoară activităţi de consiliere a persoanelor care sesizează Direcţia Generală Anticorupţie la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, în conformitate cu programul de audienţe. Consilierea cetăţenilor are ca scop rezolvarea, în limitele competenţelor oferite de lege, a problemelor cu care aceştia se confruntă. Se vizează o consiliere corectă, obiectivă şi în spiritul legalităţii, fără a se aduce atingere drepturilor şi libertăţilor fundamentale.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5