Start Digitaliada, la Şcoala Gimnazială Şieu

Director, prof. Simona German

Şcoala Gimnazială Şieu derulează, începând cu anul şcolar 2019-2020, un nou proiect, Digitaliada, menit să stârnească interesul şi curiozitatea elevilor pentru materiile de bază, precum Matematica, dar nu numai. Digitaliada este un program naţional al Fundaţiei Orange de susţinere a educaţiei digitale la clasele gimnaziale, iar şcoala noastră a fost aleasă în această ediţie, alături de alte nouă şcoli din ţară.

Azi, 8 octombrie 2019, am dat startul oficial, printr-o o activitate demonstrativă, care s-a derulat pe două ateliere. Primul, coordonat de doamna profesor Andrea Cătinean, a urmărit prezentarea unor aplicaţii ce pot fi folosite în cadrul orelor de matematică,precum GeoGebra,Chart Draw,Pythagorea, Math Master. Au fost evidenţiate avantajele utilizării acestora cu scopul de a facilita învăţarea. Al doilea atelier, prezentat de doamna profesor Sălăgean Diana, a evidenţiat importanţa utilizării tabletelor în cadrul orelor de T.I.C. şi la alte discipline. Elevii clasei a VIII-a au realizat, cu ajutorul aplicaţiei Toontastic, o poveste digitală, având posibilitatea să-şi aleagă personajele şi să dea frâu liber imaginaţiei în crearea unui conţinut.

Lansarea oficială a proiectului a adus la Şieu reprezentanţi din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, directori de şcoli, profesori şi conducerea Primăriei. Adina Roşca, în calitate de expert educational Digitaliada, a răspuns întrebărilor invitaţilor, accentuând plus valoarea pe care educaţia digitală o adduce şcolilor.

            Suntem încrezători că laboratorul digital de care dispunem va creşte interesul elevilor pentru învăţare, făcând-o mai uşoară şi mai plăcută.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5