Stelian Dolha: Legea dării în plată vine în sprijinul românilor sufocaţi de ratele bancare
Deputatul Stelian Dolha, candidat PNL pentru Primăria Bistriţa, consideră că legea dării în platăla care a fost co-iniţiatot, împreună cu colegi din PNL, vine în sprijinul românilor sufocaţi de ratele lunare la bancă.
“Am votat săptămâna aceasta legea dării în plată, unul dintre cele mai dezbătute proiecte din ultimii ani. În esență legea permite persoanelor care au un credit imobiliar și sunt în imposibilitatea plății să predea locuința și să închidă creditul. Intră în calcul un singur imobil, care este și locuința titularului și nu cele cumpărate pentru a fi inchiriate sau revândute.
Legea se aplică atât pentru cei care au acum credite şi nu pot plăti cât și pentru cei cărora le-a fost executată locuința și au mai rămas cu un rest de plată”, explică deputatul Dolha.
Citiţi şi:
- Se vor putea amâna ratele la bancă și în 2021?
- DE ASTĂZI: Val de scumpiri- cresc prețurile energiei electrice, gazelor, carburanților și alimentelor, precum și ratele la credite
- Deputatul Stelian Dolha, către PSD: Lăsăţi guvernul de tehnocraţi în pace! Nu băgaţi cuţitul în gâtul Guvernului, prin Parlament!
- Stelian Dolha: În România, băncile nu pierd niciodată. Ne dorim să stabilim o echitate între debitor şi instituţia bancară
- Deputatul Dolha: Conversia creditelor în franci elveţieni, o gură de oxigen pentru români
Comentarii
Este o lege corecta, chiar daca nu este tocmai bine facuta. Nici in "ruptul capului"... bancherii, nu vor sa accepte ca dintr-un credit neperformant, sa piarda ambele persoane ( adica sa fie solidari cu debitorul pus in imposibilitate de plata ) .
Cel mai crect era ca acest credit sa fi fost aprobat pana in 50.000 de euro,pentru un apartament de cel mult 3 camera, ca era sufficient. Aia sunt adevaratii debitori, care-si cumpara o locuinta "de necessitate" si nu in scop commercial sau de "lux"... si aia trebuie ajutati cu adevarat.
Oricum, legea este ok si bancherii sa inteleaga odata pentru totdeauna ca in "lumea asta"... oriunde te vei afla, correct este ca atunci cand exista un contract ( de oricare ar fi ) , sa castige ori sa piarda , ambele parti in mod egal . Cine nu si-ar pastra o casa cumparata cu credite luate din banci, mai ales dupa ce a platit o buna vreme... daca ar putea plati creditul luat ?!
Nu este vina acestuia din urma, ca in societatea in care traieste, se produc anumite "convulsii " si modificari economice si sociale, care l-au pus in imposibilitatea de as-i mai putea onora datoriile contractuale !
Adaugă comentariu nou