Stelian Dolha: În România, băncile nu pierd niciodată. Ne dorim să stabilim o echitate între debitor şi instituţia bancară

Deputatul PNL Stelian Dolha propune modificare legii privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite. Potrivit lui Dolha, prin această inţiativă legislativă se stabileşte o echitate între debitor şi instituţia bancară.

"Este vorba de relaţia dintre debitor, persoană fizică, şi instituţia bancară. În momentul de faţă, lucrurile se întâmplă cam aşa. Persoană fizică te duci, iei un credit de la bancă, girezi un imobil pentru creditul respectiv, banca ţi-l evaluează la o anumită sumă. În momentul în care nu reuşeşti să îţi plăteşti creditul respectiv, vine banca şi îţi face o altă reevaluare la imobil şi îţi spune: acesta valorează doar 70% din creditul pe care ţi l-am acordat, 30% trebuie să achiţi. Şi eşti obligat. Formula este inechitabilă, să fie clar.

Prin această iniţiativă legislativă, noi venim şi spunem în felul următor: faci evaluarea tu, instituţie bancară, acesta e imobilul, nu mai pot să îţi plătesc, rămâi cu imobilul, pentru că tu ai făcut analiza. Şi rămâi cu el, atâta tot, dar nu îmi mai ceri mie, debitor, să mai dau bani în plus”, a afirmat copreşedintele PNL BN Stelian Dolha, într-o conferinţă de presă.

Dolha a mai spus că, în România, băncile nu pierd niciodată, iar debitorii ajung să plătească de "nu ştiu câte ori suma împrumutată".

"Din păcate în România se întâmplă un lucru ciudat, niciodată băncile nu pierd. Ele, de fiecare dată, sunt în câştig. Cine pierde? Noi. În momentul în care facem credite şi ajungem în situaţia în care nu mai putem să le achităm, plătim de nu ştiu câte ori suma respectivă. Şi atunci această inţiativă legislativă nu vine şi face altceva decât să stabilească o echitate între debitor şi instituţia bancară”, a precizat deputatul PNL Stelian Dolha.

Comentarii

01/05/15 10:47
Contzaran din B...

Domnul Dolha, relatia "clienti - banci" , este o relatie gen "sclavi - stapani de sclavi " ! Nu-i nici o diferenta . Ne miram ca unele banci, deja dau faliment. Oasmenii s-au cam saturat de legile, procedura si politica lor bancara .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5