Stelian Dolha: Tentaţia de a confisca exploatarea masei lemnoase de marile firme diminuată de un amendament din noul Cod Silvic

Am reuşit să impun un amendament extrem de important în proiectul noului Codului Silvic, care diminuează cu 10 procente cantitatea anuală de masă lemnoasă maximă pe care o poate exploata o singură firmă pe teritoriul României.

Bătălia s-a dus marţi,17 iunie în Comisia pentru agricultură şi silvicultură a Camerei Deputaţilor, unde timp de mai multe ore am dezbătut forma finală a Codului Silvic, cea care va ajunge la vot în plenul Camerei Deputaţilor. Iniţial, Ministerul Apelor şi Pădurilor a propus, şi o subcomisie parlamentară a aprobat, un articol care prevedea ca maximum 40 % din producţia anuală de masă lemnoasă a României să poată fi exploatată de o singură firmă, ori grup de firme.

Am propus ca acest procent să coboare la cel mult 30 % în opoziţie cu reprezentanţii ministerului de resort, care invocau un punct de vedere ferm al Consiliului Concurenţei ce impunea plafonul de 40%. Colegii din comisie au votat însă în favoarea amendamentului meu, de maximum 30 de procente, care limitează semnificativ apetitul marilor companii, inclusiv internaţionale, de a confisca exploatarea masei lemnoase din România, în detrimentul firmelor autohtone mici şi mijlocii.

Deputat PNL Stelian Dolha

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5