Studiul de fezabilitate pentru Complexul Sportiv Polivalent intră în dezbaterea Consiliului Județean

Președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, anunță promovarea unei hotărâri de Consiliu Județean pentru aprobarea studiului de fezabilitate a Complexului Sportiv din Wonderland.

„Cum am demonstrat deja, suntem oamenii faptelor și ai lucrurilor concrete! În acest sens, voi propune consilierilor județeni, studiul de fezabilitate pentru cel mai important proiect sportiv din istoria județului nostru! Ce vom construi concret - sală polivalentă cu o capacitate de 2675 de locuri, cu dotări de alimentație publică și spații comerciale; amenajarea unor terenuri de minifotbal, baschet, tenis și o pistă de alergare sprint”, explică preşedintele Moldovan.

Potrivit acestuia, tot complexul sportiv polivalent a fost astfel gândit pentru a putea fi omologat Ia standarde naționale și internaționale. În plus, pe lângă activitățile sportive, acest complex va găzdui şi activități culturale, expoziții și conferințe.

Comentarii

03/04/19 11:30
Vizitator

Raducu s-a molipsit de la Cretu si a dat in mintea copiilor. In mintea lor e o mare nebuloasa. Ei vorbesc de construirea celui mai important complex sportiv al Bistritei pe pasunea din Unirea, incluzand aici sală polivalentă de peste 2.600 de locuri, un stadion de 10.000 de locuri, terenuri de sport (minifotbal, baschet, tenis), pistă de atletism, locuri de parcare. In fond, e vorba de doua lucruri diferite. Una e amenajarea de terenuri pentru practicarea diferitelor ramuri sportive si alta stadion si sala pentru spectacolul sportiv. De aceea, complexul sportiv din Unirea ar trebui sa includa doar terenuri si dotari pentru practicarea sportului si sa fie amenajat dupa modelul Parcului sportiv „Iuliu Hatieganu” din Cluj. Stadionul si sala polivalenta trebuie sa ramana in oras unde spectatorii pot ajunge in numar mare chiar pe jos. Ba mai mult sala polivalenta, destinata pentru a găzdui cele mai variate evenimente, de la sporturi de contact (judo, box, arte marțiale etc) la gimnastică, hochei, tenis și alte sporturi de echipă (baschet, handbal, volei etc) până la evenimente culturale, corporatiste, conferințe sau concerte, de ce s-o faci la dracu-n praznic, pe pasunea din Unirea in loc sa o faci in oras. Spre exemplu, un loc potrivit pentru Sala Polivalenta ar putea fi langa Jandarmerie, pe locul fostului Proditerm, unde primaria dispune de 3 ha, dezvoltand astfel un punct de atractie intr-o zona destul de centrala a orasului. De altfel, cu cativa ani in urma, primarul Cretu spunea ca vrea sa conserve cosul de fum de la fosta centrala termica zonala PRODITERM, insa nu stie ce s-ar putea face in „turnul” respectiv. Una din posibilitati ar fi amenajarea unui „TURN DE PARASUTISM”, dupa modelul celor existente in orasele Baia Mare, București, Cluj-Napoca, Iași, Ploiești și Suceava.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5