Sute de preșcolari și elevi au fost alături de polițiștii bistrițeni de Ziua Poliției Române!

De Ziua Poliției Române, elevii și preșcolarii bistrițeni au avut posibilitatea să descopere aspecte din activităţile pe care le desfăşoară, zi de zi, poliţiştii, dar şi dotările de care aceştia dispun în executarea misiunilor. În proximitatea Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud au fost amenajate standuri expoziţionale cu tehnică de ultimă generaţie folosită în activitatea de poliţie.
"Sărbătorim 202 ani de existență a Poliției Române și pe această cale vreau să transmit tuturor polițiștilor, colegilor noștri, un sincer "La mulți ani!". Este una dintre cele mai frumoase zile din activitatea noastră și suntem tare bucuroși să avem ca de fiecare dată alături de noi, pe cei în slujba cărora suntem. Ne bucurăm să avem copilași în număr așa de mare ca de fiecare dată, atunci când sărbătorim Ziua Poliție", a declarat subcomisar de poliţie Crina Sîrb, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistrița-Năsăud.
Invitația la acest eveniment a fost deschisă tuturor, adulți și copii, polițiștii fiind pregătiți cu activități, sfaturi si recomandări preventive adaptate în funcție de categoria de vârstă sau domeniul de interes.
***
Prin art. 50 din Legea nr. 218 din 23.04.2002 data de 25 martie a fost desemnată Ziua Poliţiei Române.
Alegerea acestei date este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române.
În anul 1822 domnitorul Grigore Dimitrie Ghica i-a înmânat Marelui Agă Mihăiţă Filipescu (şeful poliţiei din acele timpuri) drapelul pe care este cusută sigla Steagului Agiei. Alături de siglă se află o ghirlandă din aur în interiorul căreia este prezentată Maica Domnului, înaintea îngerului ce-i aduce vestea cea bună (Buna Vestire).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5