Tânăr bistriţean, lăsat fără maşină şi fără ţigările de contrabandă, de poliţiştii din Iaşi

Lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Biroului Prevenire şi Combatere a Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere şi a Compartimentului Sprijin Operativ - Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au declanşat o acţiune punctuală pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile, în zona unei pieţe agroalimentare din Iaşi. 

Astfel, pe timpul misiunii, colegii noştri au oprit în trafic pentru control, un autoturism marca Audi A4, înmatriculat în România, condus de cetăţeanul român Ionel C., în vârstă de 34 de ani, domiciliat pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud. La controlul efectuat asupra autoturismului, lucrătorii noştri au observat pe bancheta din spate o cutie voluminoasă şi două genţi, motiv pentru care au solicitat conducătorului auto să prezinte pentru control porbagajul autoturismului. În urma vizualizării portbagajului, au fost observate mai multe cutii şi genţi pline, despre care bărbatul a declarat că sunt pline cu ţigarete de provenienţă Republica Moldova. În vederea continuării cercetărilor, mijlocul de transport şi persoana au fost conduse la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, iar în urma inventarierii bunurilor a rezultat cantitatea de 24.800 de ţigarete (1.240 pachete), diferite mărci”, se arată în comunicatul Poliţiei de Frontieră. 

La cercetări, bărbatul a declarat că achiziţionat ţigaretele din zona unei pieţe agroalimentare din municipiul Iaşi, de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte, plătindu-i suma de 5.000 lei.

Poliţiştii de frontieră efectuează în cauză cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de colectare, deţinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere şi vânzare a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă, iar cantitatea totală de ţigarete, în valoare de 13.119 de lei, şi autoturismul în valoare de 13.860 de lei au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5