Teodor Mârza (PER BN): Este cel mai potrivit moment pentru ieşirea municipiului Bistriţa din ADI Deşeuri

Așa cum am susținut și în campania electorală, precum și în ultimii ani, gestionarea deșeurilor din județ, atât a celor din zonele urbane și a celor din spațiul rural al județului are o importanță strategică şi trebuie tratată ca atare de către autoritățile și administrațiile publice. De aceea, nu ne putem permite sa lăsăm la îndemâna oricui (sau a tuturor) controlul gestionării acestor deșeuri.

Ceea ce se impune în acest moment este ca municipiul împreună cu localitățile dependente, să aibă puterea, controlul și siguranța pentru a-și gestiona în plan local colectarea și transportul deșeurilor la groapa de gunoi de la Tărpiu. Nu este normal ca membri din tot județul ai ADI Deșeuri să decidă tarifele la Bistrița, tarife care sunt deja mult mai mari decât în alte localități. Ieșirea municipiului din ADI este necesară și oportună, altfel există riscul de a intra într-o criza a gunoaielor, așa cum s-a mai întâmplat în Italia anilor '90.

Astfel ca, având în vedere problemele privind gestionarea deșeurilor la nivelul municipiului Bistrița din ultimii ani, în care Asociația de dezvoltare intercomunitară ADI Deșeuri a funcționat ca un partener diluat, șters și fără eficienta în parteneriatul pe care îl avea in ceea ce privește gestionarea deșeurilor din orașul Bistrița cu, mai nou, defuncta Vitalia, noi, Partidul Ecologist Bistrița-Năsăud, considerăm că este cel mai potrivit moment pentru ieșirea municipiului Bistrița din această asociație, în care interesele cetățenilor din municipiu au fost grav ignorate.

 

Teodor Mârza,

Președinte PER Bistrița-Năsăud

Comentarii

10/08/16 14:11
vizitator

Primarul Ovidiu Crețu are o alta solutie- sa bage mana in buzunarul cetateanului. Este dispus să introducă taxa de salubritate începând cu anul viitor pentru ca lucrurile să intre în normal. Iata ce declara primarul Cretu in urma cu cateva zile, conform unor surse: " Am fost susținătorul variantei de a introduce taxă în tot județul, dar primarii, marea majoritate a lor, atunci când am discutat în urmă cu trei sau patru ani au spus că nu, pentru că ești nepopular ca primar să introduci o taxă. Așa este. Dar, până la urmă, trebuie să acceptăm niște chestii".
Vorba aceea: Cu bani multi orice prost poate sa faca, treaba e sa faci cu bani putini.

10/08/16 14:19
Cititor

Bravo ! Punct "ochit"... "punct lovit " !
De altfel, ar trebui data o lege , prin care fiecare entitate , publica ori privata, sa-si poata contracta serviciile in mod liber si la preturile pietei libere si nicidecum LA LICITATIE PUBLICA , cum este actualmente facuta legea, ptr ca este de notorietate faptul ca la "preturi mici"... serviciile sunt proaste !
Ar trebui ca fiecare unitate sa-si poata angaja serviciile utilitare sau de orice fel, dupa puterea sa economica , coroborat cu "targhetul" pe care-l are ! ( Vorba ceia... cine vrea "pantofi de hartie , pentru morti " n-are decat sasi cumpere din aia si cine vrea " cizme biurgher din piele de vitzel"... ... de alea sa-si cumpere ) .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5