Terapie prin muzică și literatură
Elevii Centrului Școlar de Educație Incluzivă „Lacrima”, însoțiți de către cadrele didactice Anamaria Gordon-Lazar, Emanuela Avram, Lidia Vlașin și Eniko Cupșa, au participat la prima activitate din cadrul proiectului „Terapie prin muzică și literatură”. Prin acest proiect ne-am propus să ne adresăm în principal copiilor și tinerilor cu cerințe educaționale speciale, pe care să-i antrenăm în activități de lectură, inclusive lectura imaginilor, incluzând în același timp în activitate elemente de mișcare și muzică. Activitatea de astăzi, prima din cadrul proiectului, a oferit noutate, interes, stimulare, entuziasm și bucurie de neegalat. Elevii s-au implicat emotional și au acordat mai multă atenție povestirilor. Sprijiniți de către doamnele bibliotecare de la secția ”Împrumut pentru copii”, au pătruns impresionați în lumea fabulelor lui Esop, La Fontaine, Tolstoi, și G. Topârceanu. Au rămas fascinați de cărțile prezentate, de morala explicată pe înțelesul tuturor și de jocurile muzicale pe marginea textului.
Lectura cu ajutorul jocurilor muzicale a creat o atmosferă de reflexivitate, ajutându-i pe elevi să înțeleagă mai bine ceeace se petrece în textul citit. Asocierea dintre cuvânt/text –jocuri muzicale a permis lecturarea motivată a textului, altfel decât prin simpla citire a lui. Astfel, în cadrul acestui proiect, cu ajutorul terapiei prin muzică și literatură vom încerca să găsim modalități și tehnici care să contribuie la stimularea interesului elevilor pentru carte.
Mulțumim domnului director Pintea Ioan pentru deschidere și doamnelor bibliotecare de la Secția „Împrumut pentru copii” pentru sprijin.
Citiţi şi:
- CSEI LACRIMA- vizită la Muzeul Memorial ”Liviu Rebreanu” și Muzeul Memorial ”George Coșbuc”
- Atelierul de pictură și desen din programul „Vacanța la Bibliotecă” i-a atras pe copiii iubitori de arte
- Bibliotecari noi la Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc”
- CARAVANA POVEȘTILOR LA BIBLIOTECĂ
- Fabrica de idei estivale – vacanța la bibliotecă
Adaugă comentariu nou