Tiberiu Uşeriu, premiat pentru excelenţă de Consiliul Judeţean: Sunt mândru de ceea ce sunt acum!

Tiberiu Uşeriu, câştigătorul Maratonului „6633 Arctic Ultra”, pentru a doua oară consecutiv, a primit, în cadru festiv, Premiul de Excelenţă acordat de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud.

În debutul şedinţei ordinare, preşedintele Emil Radu Moldovan şi prefectul Ovidiu Frenţ i-au oferit distincţiile simbolice, chiar dacă premiul însumează şi o sumă de bani (mai exact, 25.000 lei net).

„Avem bucuria să-l revedem întreg, sănătos şi victorios pe conjudeţeanul nostru Tibi Uşeriu, care a făcut foarte multă cinste judeţului Bistriţa-Năsăud şi nu numai, României. Cred că prin ceea ce a reuşit el, asumându-şi într-o carte extrem de interesantă trecutul, arătând că oricând şansa vieţii poate fi rescrisă, proiectul poate fi rescris, e un om care inspiră şi e un om care poate fi model, în varianta pozitivă, pentru foarte mulţi dintre noi. Am spus-o d efiecare dată şi nu am nicio problemă să o spun şi aici, că sunt foarte mândru că Tibi provine din judeţul nostru. Eu cred că este mai importantă recunoaşterea şi respectul cetăţenilor pe care îi reprezentăm, prin acest gest pe care îl facem, decât o anumită recompensă financiară”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan.

În completare, prefectul Ovidiu Frenţ a punctat faptul că nu a desluşit toate mecanismele care au stat la baza acestui succes al lui Tibi Uşeriu, însă excepţionalul demersului său  constă în faptul că a plecat „nu de la zero”, ci de la minus destul de pronunţat, pentru că a avut o viaţă „deloc uşoară”, ajungând la ceea ce este astăzi. „Aici cred că este adevărata performanţă, valoarea absolută a distanţei pe care el a parcurs-o în viaţă şi cred că acolo unde a mers şi punctele spre care el s-a îndreptat fără să ţină cont de nimic era, de fapt, căutarea propriei fiinţe”,   a adăugat prefectul Ovidiu Frenţ.

Nu în ultimul rând, cu vizibile emoţii, protagonistul acestui moment festiv, Tiberiu Uşeriu a ţinut să mulţumească oficialităţilor pentru invitaţie. „M-am întors acolo pentru a-mi confirma, în primul rând mie, că ceea ce s-a întâmplat anul trecut acolo nu a fost întâmplare. În spatele acestei poveşti care a început cu mine sunt mii de ore de antrenament, sunt mii de kilometri alergaţi şi cred că mii de litri de transpiraţie, deci nu m-am pus în pat şi dimineaţa m-am trezit un fel de campion la Cercul Arctic, la una dintre cele mai grele competiţii din lume. La fel ca şi anul trecut, am făcut cu mândrie să reprezint acolo judeţul nostru, să reprezint Bistriţa, să reprezint Tăşuleasa Social şi ceea ce facem noi acolo. Sunt un fel de ambasador şi mă bucur că pot să fac acest lucru”, a dezvăluit Tiberiu Uşeriu, în plenul Consiliului Judeţean.

Tibi Uşeriu a precizat că acest premiu în bani este binevenit şi că o parte din sumă va fi donată unui copil în al cărui proiect crede, iar o parte va fi folosită pentru proiectele sale de viitor. „Nu sunt un sportiv profesionist, sunt un sportiv amator. Mi s-a terminat concediul la Tăşuleasa Social.  De săptămâna viitoare intru la muncă”, a completat acesta, menţionând că vrea să reprezinte cu cinste judeţul nostru şi prin activitatea sa profesională.

***

În cadrul unei discuţii cu presa, Tiberiu Uşeriu a adăugat că s-a simţit onorat să primească aceste premii din parte oficialităţilor.

„Cred că în ultimii 10-11ani, de fiecare dată, Tăşuleasa Social a avut un mesaj către tineri. Cred că evoluția pe care am avut-o în trecut, evoluția pe care o să o am pe parcurs, și pe plan profesional în ceea ce fac eu și pe plan ăsta sportiv, cred că fiecare trebuie să ia. Nu vreau să promovez: alergați,  mergeți la competiții de anduranță sau faceți ceea ce fac eu! Nu.   Povestea e alta, povestea e să-ți atingi scopul în viață, povestea e săți atingi visurile pe care le ai și să schimbi ceva, dacă ai de schimbat. Fiecare îşi alege drumul în viaţă”, a spus Tibi Uşeriu.

Acesta a explicat că acea carte scrisă de el, cu un impact peste aşteptări, a vrut să arate drumul pe care l-a parcurs până a devenit un exemplu, mai ales că trecutul său l-a adus unde este în prezent. „Sunt mândru de ceea ce sunt acum”, a precizat el.  

Pentru viitor, pe de o parte sunt proiectele de la Tăşuleasa Social, şi anume „Ziua Bună-Ziua Voluntarilor”,  din data de 1 aprilie, apoi pregătirea pentru Via Maria Theresia,  iar pe plan personal, acesta are în plan participarea la două competiţii foarte grele,  o cursă prin deşert şi Turul Giganţilor din septembrie. Despre a treia participare, e un pic „prea devreme” cu confirmarea...

Comentarii

31/03/17 09:52
Cititor

Daca dintr-un "go.lan miz.eer.abil " a devenit un "om de omenie " ... atunci merita toata consideratia in fata noastra si a Lui Dumnezeu si ne rugam sa-l "tina" cat de mult si sa nu auzim ca si el s-a "isla.miz.at" intr-o zi ... pentru ca "astia" ( isl.am.istii ) astfel de persoane cauta .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5