Tinerii din toate organizațiile politice din județ vor planta, la Gledin, peste 10.000 de puieți
Sâmbăta aceasta, aproximativ 80 de tineri din toate organizaţiile politice de tineret din judeţ vor realiza a doua acţiune ca urmare a semnării în 2015 a „Acordului pentru mediul înconjurător al organizaţiilor politice de tineret din judeţul Bistriţa-Năsăud”. Astfel, tinerii din politica bistriţeană își propun să planteze 10.000 puieți, pe o suprafață de aproximativ 2 hectare jumătate, în comuna Monor, satul Gledin, cu sprijinul Parohiei Ortodoxe Gledin şi al Gărzii de Mediu.
Bogdan Ivan, liderul TSD BN, a precizat că acţiunea demonstrează consecvenţa tinerilor din politică, care, odată ce au bătut palma, se ţin de cuvânt, mai ales că este vorba despre un proiect de mediu. „Vrem să arătăm că generaţia noastră are o şansă reală în viitor, vrem să arătăm că am luat doar lucrurile bune de la generaţiile anterioare şi vrem să arătăm că suntem o alternativă concretă pentru generaţia tânără din România, pentru următorii ani”, a declarat liderul social-democrat, în cadrul unei conferinţe de presă.
Copreşedintele PNL BN, Robert Sighiartău, a ţinut să precizeze că este un proiect inedit, unic la nivel naţional, prin faptul că toate organizaţiile politice de pe eşichierul politic au dat mâna pentru un pact pentru mediu. „Anul trecut am avut prima acţiune de ecologizare în municipiul Bistriţa, anul acesta vom avea o acţiune de împădurire în comuna Monor, în localitatea Gledin. Ca tineri lideri politici vrem să dăm un semnal generaţiei tinere şi vrem să demonstrăm un comportament eco-responsabil, în sensul că noi, tinerii, schimbăm mentalităţile şi obiceiurile. Viitorul este al nostru, este al copiilor noştri, astfel că trebuie să avem grijă şi de natură şi de mediu”, a precizat consilierul judeţean Robert Sighiartău.
La această acţiune sunt aşteptate aproximativ 80 de persoane din organizaţiile de tineret ale PSD, PNL, PER, UNPR, PMP, ALDE şi UDMR.
***
Acordului pentru mediul înconjurător al organizaţiilor politice de tineret din judeţul Bistriţa-Năsăud a fost semnat în 2015 şi se referă,în principal, la două tipuri de activități specifice, ecologizarea și împădurirea unor zone afectate.
Citiţi şi:
- Tinerii din toate organizațiile politice din județ s-au pus de acord să planteze 10.000 de puieți
- 10.000 puieți, plantați de tinerii politicieni, la Monor
- Tinerii din politica bistriţeană, la prima acţiune comună de ecologizare. Au colectat 1000 de saci de deşeuri
- Împăduriri de primăvară cu Tăşuleasa Social, pe o ploaie deasă. Rezultatul: 12.000 de puieţi de stejar plantaţi şi 200 de voluntari implicaţi
- Paul Ionuț Boroș: Cui îi mai pasă de mediu?
Adaugă comentariu nou