Top 3 tendințe în tehnologie în 2021

De câteva decenii, tehnologia cunoaște o dezvoltare exponențială de la an la an, generațiile de procesoare, soluțiile hardware și software devenind depășite în doar câțiva ani de utilizare. Același trend este evident și în 2021, în pofida izbucnirii pandemiei. Această criză sanitară, ce s-a instalat extrem de rapid la nivel global, a arătat că atât companiile și instituțiile, cât și salariații sau partenerii lor au capacitatea tehnică și flexibilitatea de a utiliza resursele, generalizând un trend de nișă. Acesta este reprezentat de lucrul de acasă, prin intermediul căruia munca s-a transformat peste noapte în cloud, iar întâlnirile online într-o incredibilă normalitate.

Soluții PC mobile

Laptopurile își continuă evoluția fulminantă, devenind din ce în ce mai subțiri, mai puternice și cu o autonomie mai mare. Profesioniștii în domeniu se prezintă astfel într-o formă atractivă și performantă – de exemplu, pe https://www.pcgarage.ro/.

Procesoarele Intel din generația a 10-a și a 11-a, precum și cele de la AMD (Ryzen) se remarcă prin numărul de nuclee, viteza de procesare și memoria cache, dar și prin eficiența energetică care asigură, cel puțin în cazul ultrabook-urilor, autonomii de până la 10-12 ore.

Laptopurile de gaming continuă să fie cele mai performante soluții mobile, pentru că încorporează procesoare puternice și plăci grafice dedicate jocurilor, în tandem cu memorii rapide și soluții de stocare SSD. Mărcile care impresionează de fiecare dată prin soluțiile inovatoare, designul atrăgător dar și implementările performante sunt Asus, Dell, HP, Lenovo, Gigabyte.

Desktop PC

Rămâne, în continuare, cea mai puternică soluție de procesare și cea mai versatilă opțiune pentru cei care au nevoie fie de funcționarea optimă a unor aplicații consumatoare de resurse, cum ar fi cele de proiectare sau de editare foto/video, fie de o experiență fluidă în mediul virtual sau în jocuri de ultimă generație.

În funcție de bugetul disponibil și de scopul căruia va servi PC-ul, unitatea desktop poate fi configurată până în cele mai mici amănunte: de la soluții de tip office sau light gaming, care includ un procesor decent, chipset grafic integrat și soluții de stocare clasice HDD, până la computere dedicate gaming-ului, optimizate pentru rezoluții Full HD sau chiar 4K.

Se remarcă aceeași tendință de specializare a soluțiilor desktop, de la configurații server, ce pot fi configurate funcție de buget și necesități, până la opțiuni minimaliste precum mini PC-uri sau all-in-one.

Accesorii gaming

Industria jocurilor video cunoaște creșteri exponențiale de la an la an și indiferent că vorbim de joaca clasică pe PC sau pe laptop, ori de gaming-ul pe consolă sau pe dispozitive mobile gen tabletă sau smartphone, oamenii sunt din ce în ce mai interesați de această formă de relaxare. Așa cum era și normal, atât dezvoltatorii de jocuri cât și producătorii de accesorii menite să accentueze senzația de imersiune în mediul virtual caută noi și noi soluții pentru a câștiga timpul și banii celor ce vor să se joace.

Soluțiile VR devin din ce în ce mai performante și mai atrăgătoare, jocurile optimizate, senzațiile pe care aceste sisteme le oferă făcând din ele accesorii obligatorii pentru orice gamer pasionat.

Scaunele de gaming sunt un alt accesoriu obligatoriu, designul ergonomic și materialele de calitate utilizate recomandându-le pentru cei care petrec multe ore în fața monitorului și care doresc o ședere confortabilă, cu un impact cât mai scăzut asupra sănătății.

Chiar dacă se pare că în acest an vom începe revenirea treptată la normalitate, fără interdicții, izolare și distanțare socială, criza sanitară ne-a dezvăluit că foarte multe dintre sarcinile de serviciu pot fi realizate foarte eficient și de acasă sau din orice altă locație, mai puțin biroul, ceea ce ar putea reprezenta un punct de cotitură în ceea ce privește organizarea și desfășurarea activităților de birou.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5