Traian Ogâgău, despre situaţia suspendării din PNL: Amânarea aplicării pedepsei este diferită de o condamnare, e o atenţionare!

Primarul oraşului Traian Ogâgău consideră că nu există nicio incidenţă a art. 22 punctul 4 şi art. 26 lit e) din Statutul PNL faţă de situaţia rezultată din dispoziţiile Sentinţei penale din cauza 3436/265/2018. Edilul din Sângeorz Băi susţine că trebuie făcută distincţia dintre o condamnare, fie ea în prima instanţă, şi amânarea aplicării pedepsei. Statutul PNL face referiri la condamnări, ceea ce nu ar fi cazul în dosarul său.

         Prin sentinţa penală, a menţionat acesta, a fost amânată aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere de 2 ani. În fapt, amânarea executării pedepsei este de iure o amânare  a aplicării pedepsei, şi nu o  suspendare  a executării pedepsei, fiind diferită şi incompatibilă cu condamnarea penală. Amânarea aplicării pedepsei are ca efect, dacă persoana îndeplineşte condiţiile legale, neaplicare pedepsei şi nu considerarea acesteia ca executată.

         Mai mult, a precizat Traian Ogâgău, persoanei care i s-a dispus amânarea aplicării pedepsei nu i se mai aplică pedeapsa şi nu este supusă niciundei decăderi, interdicţii sau incapacităţi ce ar putea decurge din infracţiunea săvârşită, dacă nu a săvârşit din nou o infracţiune până la expirarea termenului de supraveghere, nu s-a dispus revocarea amânării şi nu s-a descoperit o cauză de anulare.

         Una peste alta, „soluţia amânării pedepsei nu este o condamnare, ci mai degrabă o atenţionare cu privire la urmările pe care o astfel de faptă le-ar putea avea, însă nu se impune aplicarea unei pedepse, aceasta fiind considerată inoportună, fapta prezentând un pericol social redus”, ne-a transmis primarul Traian Ogâgău.  

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5