A trecut la cele veșnice domnul Alexandru Moldovan, fost director al Școlii Generale Sita, dar mai presus de toate, tată și bunic!

(08.08.1940-09.08.2021)

Născut în casa învățătorului Clement, în dimineața zilei de 8 august 1940, a pășit în lumea scris-cititului sub îndrumarea tatălui său, la școala din satul natal.

Ciclul elementar, respectiv clasele V-VII, le-a urmat la centrul din comuna Spermezeu. După absolvirea ciclului elementar și-a continuat studiile la Seminarul Teologic, în orasul Cluj-Napoca, urmat de Institutul Teologic de grad universitar, fosta Academie Andreiana din Sibiu.

După patru ani de muncă ca și învățător într-un sat din apropiere, ajunge în satul natal, unde a lucrat alături de tata și sora Saveta, în timp fiindu-i amândoi și colegi, dar și directori.

La Sita a lucrat un număr de ani ca și învățător, mulți ani ca și profesor, iar în perioada 1990-2003 a deținut funcția de director la școala cu clasele I-VIII.

A scos la lumină, în special pentru urmași și prieteni, următoarele cărți: Satul meu (2006); Căutări zadarnice (2007); Călător prin viață (2008); Nostalgic (2010); Nero (2011); Din graiul vechi al sâtarilor (2012); Gânduri (2013); Din zăstrea străbunilor (2013).

            Domnul Sandu, cum îi spuneau cunoscuții, a iubit foarte mult meseria de dascăl, a iubit oamenii și nu oricum…îi căuta mereu să-i întrebe de sănătate și căuta prezența lor. Mai mult ca orice, însă, și-a iubit nepoții, pentru a căror revedere își dorea să trăiască mai mult.

            Membrii familiei îi așteaptă pe toți cei care l-au îndrăgit pe domnul Sandu, să le fie alături, la slujba de înmormântare, care va avea loc luni, 11 octombrie, de la ora 12:00, în atât de iubitul sat Sita.

 

Drum lin spre stele, bunicule drag!

 

Comentarii

15/10/21 16:04
victor știr

Un autor de opt cărți, de care se știe atât de puțin! Iată cum trec oamenii unii pe lângă alții fără să-și cunoască măcar puțin împlinirile cărturărești!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5