Trei obiective majore vor fi inaugurate în această toamnă, la Lechinţa: Atelierele şcoală, Grădiniţa din Vermeş şi Căminul Cultural

          Se lucrează intens pe şantierele Lechinţei, cel puţin trei obiective de investiţii urmând să fie inaugurate în această toamnă, ne-a informat viceprimarul comunei, Marcel Herinean.

          Nu mai puţin de trei proiecte sunt în domeniul infrastructurii şcolare. Este vorba despre Grădiniţa din Vermeş, care îşi va deschide porţile la începutul acestui an şcolar, dar şi despre Grădiniţa din Sângeorzu Nou unde lucrările au început mai târziu, astfel că nu vor fi finalizate în această toamnă. Cele două investiţii au o valoare de aproximativ 500.000 euro La Lechinţa, la Liceul Tehnologic, sunt aproape de încheiere lucrările de la Atelierele şcoală, în perioada următoare acestea urmând să fie dotate, astfel că acestea vor fi date în folosinţă în septembrie. De asemenea, a fost ridicată clădirea cu cele 10 săli de clasă, un proiect finanţat de Guvernul României prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, în valoare de 1,5 milioane euro.

          Un alt proiect major îl reprezintă edificarea Căminului Cultural, prin Compania Naţională de Investiţii. Lucrările au finalizate în interior, în prezent lucrându-se la racorduri la utilităţi. Este un proiect cu o valoare de peste 500.000 euro, o construcţie cu regim de înălţime D + P + E, cu o sală de spectacole de 180 locuri la parter şi 40 locuri la etaj. Cel mai probabil, Căminul Cultural va fi inaugurat la Târgul Lechinţei, în perioada 20-21 septembrie.

          Pe lângă multele proiecte avute în derulare – modernizarea infrastructurii rutiere agricole, canalizare şi staţie de epurare în Sângeorzu Nou şi în Lechinţa, construirea Secţiei 3 Poliţie Rurală, modernizare şi reabilitare iluminat public, modernizare străzi, cadastru general -, administraţia lechinţeană a făcut demersuri şi pentru accesarea unor fonduri în vederea realizării reţelei de canalizare la Sâniacob, Chiraleş şi Ţigău.

          Pentru Chiraleş o altă veste bună o reprezintă posibilitatea introducerii reţelei de gazului metan, fiind sigurul sat al comunei care nu beneficiază de această utilitate. Până în prezent au fost depuse documentaţiile şi clarificările către compania de gaz, investiţia presupunând extinderea reţelei de la Ţigău pe o lungime de aproximativ un kilometru. Dacă lucrările vor intra în linie dreaptă, ne explica viceprimarul Marcel Herinean, anul viitor, cele 100 de familii din Chiraleş ar putea fi racordate la reţea.

Comentarii

30/07/19 11:16
Vizitator

Creţu a dat demult în mintea copiilor. De aceea, este cam târziu pentru Grădiniţa din Vermeş, care îşi va deschide porţile abia la începutul acestui an şcolar.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5