Trei zile de educaţie non-formală La Şcoala Gimnazială Ştefan cel Mare” Bistriţa
În perioada 3-5 iunie 2024, Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” a găzduit un atelier de formare profesională numit "ENGAGE STUDENTS, MOTIVATE STUDENTS THROUGH NONFORMAL EDUCATION". Evenimentul este o activitate a proiectului Erasmus+ "ÎNTRE NONFORMAL ȘI OUTDOOR PENTRU O ȘCOALĂ MAI INCLUZIVĂ", nr.2023-1-RO01-KA122-SCH000133700 şi a fost facilitat de către un expert invitat în şcoala noastră, dna Debora Barrientos Ortega, directorul Asociației PLIS (Para la Intelligencia Social), Fuengirola, Spania.
Timp de trei zile, am învățat cât de importantă este educația non-formală dacă dorești cu adevărat să pregătești elevii pentru viață încă din clasele primare.
Dintre temele abordate, amintim: intriducere în educaţia non-formală, beneficiile acesteia, tehnici interactive de implementare, exemple concrete de bune practici, cum să identificăm nevoile elevilor noştri şi să elaborăm activităţi care sa faciliteze motivarea acestora, dezvoltarea gândirii critice, a creativităţii, am învăţat cum să ne setăm obiective clare şi realizabile, cum să folosim non-formalul pentru incluziune.
Dar, foarte important a fost faptul că, timp de trei zile, noi, profesorii participanţi, ne-am simţit din nou copii. Jocurile şi activităţile propuse de către trainer ne-au pus în pielea elevilor noştri şi ne-au ajutat să înţelegem modul lor de gândire.
Mulțumim Erasmus+pentru oportunitate!
Citiţi şi:
- Jocul- activitate formală și nonformală care favorizează incluziunea, la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” din Bistrița
- Au început activităţile de educaţie non-formală la Clubul Copiilor din Năsăud! Hai şi tu!
- Madeira- locația perfectă pentru prima mobilitate Erasmus GROW pentru Școala Gimnazială Ștefan cel Mare
- Educaţia non-formală
- 10 întrebări/ 10 răspunsuri despre Educație, cu inspectorul şcolar general Camelia Tabără
Adaugă comentariu nou