Tu știi care e diferența între PAL melaminat și MDF. Află cum să alegi materialul pentru mobila ta!

Atunci când cumperi mobila pentru casa ta ești atent la detalii precum model, culoare, mărime, neglijând total materialul din care aceasta este făcută, cel mai probabil din neștiință. Ei bine, acestea sunt făcute fie din lemn masiv sau PAL, fie din MDF despre care urmează să citești mai jos. Stai liniștit, nimeni nu s-a născut învățat, ideea e să fii dispus să te documentezi mereu și să înveți din greșeli pentru a nu le repeta. Acest articol și-a propus să te ajute să alegi corect mobila pentru interiorul casei tale în funcție de materialul acesteia și nevoile tale. Urmărește-l în continuare pentru a afla care este diferența dintre PAL-ul melaminat și MDF-ul pentru a ști pe care să-l alegi astfel încât achiziția ta să merite!

Iată care sunt avantajele și dezavantajele PAL-ului și MDF-ului

·       În primul rând, PALUL, adică placa aglomerată din lemn este confecționată din resturile de rumeguș rămase de la prelucrarea produselor din lemn, fiind ,ulterior, îmbinat cu lianți și presat sub căldură. Pe de altă parte, MDF-ul, adică placa din fibre lemnoase cu densitate medie este făcut din fibre de lemn mărunțite extrem de bine, fapt ce îi conferă o compoziție și densitate mai unitare pe suprafața întregii plăci și se regăsește adesea în mobila de bucătărie.

 ·       În ceea ce privește avantajele PALULUI, acestea sunt prețul mai mic față de cel al MDF-ului și lemnului masiv, este mult mai ușor de prelucrat, în cazul în care dorești să te ocupi chiar tu de acest aspect și dispune de o gamă mai largă de nuanțe și modele. Dacă ai nevoie de acest material, poți apela cu încredere la palul melaminat de la Regency Company care te va ajuta să obții mobila pe care ți-o dorești cu un buget accesibil. În continuare, dezavantajele acestuia sunt rezistența mai scăzută în timp, degradare în urma contactului pe o perioadă mai mare cu umiditatea și soarele și faptul că există șanse să se umfle la margini, în cazul în care nu este prelucrat corect.

 ·       Printre avantajele MDF-ului se numără rezistența crescută expunerii la soare și umiditate, faptul că întreținerea lui este foarte ușoară, se aseamănă perfect cu lemnul masiv, ceea ce îi dă mobilei un aer de lux și eleganță precum acesta, doar că la un preț mai redus. Ca dezavantaje ar fi greutatea mai mare decât cea a PALULUI, ceea ce poate crea dificultăți în ceea ce privește prelucrarea de către tine, alături de prețul mai mare și șansele de a apărea exfolieri și bule de aer la nivelul acestuia, în cazul unei prelucrări incorecte sau pot apărea situații în care să sară vopseaua de pe el.

 Așadar, fie că dorești să dai o comandă de mobilă, fie că dorești ți-o construiești chiar tu, trebuie să ai în vedere aceste aspecte și să le pui bine în balanță pentru a lua decizia corectă conform nevoilor și preferințelor tale. Indiferent pentru care ai opta, poți avea parte de un rezultat satisfăcător cu puțină creativitate!

 Sursă foto: Pixabay.com

 


 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5