Vă aşteptăm ! Cărţi pentru fiecare, la Târgul de carte CoșBook. Fii cult, citeşte !

Animaţie mare la cea de-a IV-a ediție a Târgului de carte pentru copii și adolescenți „Coșbook”, ce se desfăşoară în aceste zile în curtea Bibliotecii Judeţene. Mulţime de copii, alături de mascota Târgului, Șoarecele de Bibliotecă, se bucură de lumea poveştilor.
Cuvântul de deschidere la evenimentul toamnei în ceea ce priveşte cartea a fost adresat de Ioan Pintea, managerul Bibliotecii Judeţene: „
La standurile editurilor găsiţi foarte multe cărţi pentru diferite vârste, dar în primul rând pentru copii şi adolescenţi. Avem o ediţie bogată, cu multe edituri, din ţară sosite la Bistriţa, cu mulţi scriitori. Anul acesta veţi găsi şi un stand al Bibliotecii Judeţene, cu un proiect editorial, ambiţios. Printre cei care i-am publicat anul acesta se numără şi măierenii Iacob Naroş, Icu Crăciun şi prof.Vasile Filip.  Sigur surpriza este editarea marelui pedagog Vasile Grigore Borgovan cu „Amintiri din copilărie”. Din satul în care s-a născut profesorul, de la Corvineşti, este prezent aici şi părintele, doamna director şi copii, urmând ca un eveniment amplu să aibă loc la şcoala din Corvineşti ce poartă numele acestui mare pedagog. El a fost marele prieten al lui Alexandru Odobescu. Peste 300 de participanţi vor fi şi la crosul Ale(r)ge cartea”. 

            Inspector şcolar general Camelia Tabără: „În luna septembrie încep toate proiectele şcolare care aduc dezvoltarea personală pentru următorul an şcolar. Colectivul Bibliotecii este partener de nădejde pentru noi, cu neastâmpăr în a ne propune activităţi. Avem un proiect extraordinar în şcoli „Alege cartea” pe care-l vom finaliza de Moş Nicolae. Cartea trebuie să fie cel mai bun prieten al copiilor noştri”.

            Prefectul Ovidiu Frenţ:  „Cartea şi biblioteca trebuie să fie o preocupare absolut necesară pentru copii şi profesori, pentru că fără lectură nu dobândeşti cunoştinţe, fără cunoştinţe nu poţi realiza nimic în niciun domeniu. Se spune că fiecare carte citită te înalţă cu grosimea ei. Vă doresc dragi copii să ajungeţi la rafturile de sus a literaturii universale pentru că atunci veţi fi nişte personalităţi desăvârşite. Din păcate internetul ne-a făcut să nu mai prea citim şi, mai mult, am ajuns la performanţa de a scrie incorect româneşte”.

            Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Puica: „Felicităm Biblioteca Judeţeană pentru numeroasele acţiuni pe care le desfăşoară, iar Consiliul Judeţean va rămâne alături de acţiunile culturale de calitate. Cartea rămâne mijlocul cel mai important de informare dezvoltându-te intelectual, psihic şi moral. Mulţumesc editorilor care sunt în număr mare la Bistriţa. Vă felicit şi pentru modul în care se face remarcată Biblioteca în judeţ, prin Bibliobuz, cartea ajungând în cele mai îndepărtate cătune”.

          La eveniment au fost prezenţi elevi, nu doar din Bistriţa ci şi din şcolile judeţului, dascăli, scriitori. 

În acest cadru a avut loc şi premierea celor mai fideli cititori ai Bibliotecii Județene „George Coșbuc”,  precum şi lansările de carte  Mircea Tomuș. Liviu Rebreanu. Cele trei mari romane, Editura Limes, Icu Crăciun. Liviu Rebreanu între contemporanii săi, Editura Școala Ardeleană, Iacob Naroș. Liviu Rebreanu și proza scurtă, Editura Școala Ardeleană, Ioan Lăpușneanu. Emil Rebreanu, eroul de la Ghimeș Palanca, Editura Școala Ardeleană, V. Gr. Borgovanu. Amintiri din copilărie, Editura Mega, Lucian Vasiliu. Cod numeric personal, Editura Cartea Românească Educațional, Francisc Baja. aproape totul e ok, Editura Paralela 45, Vlad-Adrian Pop. Am fost un vânător de munte, Editura Născut Liber, Vasile V. Filip. Între etnologie și literatură, Editura Limes. La Bistriţa este prezentă şi Editura Junimea la 50 de ani, Revista Scriptor la 5 ani, cu Doru Scărlătescu- Univ. ”A. I. Cuza" Iași şi directorul Lucian Vasiliu, fiind lansate şi volumele Eminescu și ispitele eminescologiei.

 Târgul vă aşteaptă cu lansări de carte, minispectacole, lecturi publice, dezbateri, întâlniri cu scriitori, recitaluri de muzică şi poezie şi, dincolo de toate, cu cărţi la preţuri promoţionale ce pot fi găsite doar în această perioadă la standurile din curtea Bibliotecii Judeţene.

 

VINERI, 20 SEPTEMBRIE

 

Ora 11.30

 ¨Geografii culturale. Editurile: Junimea, Paralela 45, Cartea Românească Educațional, Școala Ardeleană, Hoffman, Limes, Casa Cărții de Știință, Integral, Cartex, Carminis, Nomina, Charmides.

Dezbatere despre cartea pentru copii și adolescenți

Lansări și prezentări de carte (Clubul Cultural CoșBook)

 

Ora 13.00

 ¨Cum a fost vacanța la bibliotecă? (Clubul Cultural CoșBook) 

Expoziția ”Vacanța la bibliotecă" (Sala Gavril Scridon)

Participă: voluntari, elevi, părinți

 

Ora 14.00

 ¨Lansare de carte (Clubul Cultural CoșBook):

Alina Tomi. English is (not) easy, Editura Karuna, 2019

Recital Diana Porca (chitară)– Liceul de Arte ”Corneliu Baba” Bistrița

 

Ora 14.30

¨ CNAMONLINE. Reporteri de liceu (Clubul Cultural CoșBook)

Prezentarea volumului Bistrița– zece clădiri emblematice

Bloggerii de POVeste și nu numai - Revista POV 21

Jurnalist în devenire - Palatul Copiilor Bistrița

 

Ora 15.30

Lyceum. Ateliere literare. Lecturi (Clubul Cultural CoșBook)

 

Ora 16.00

¨ Tabăra de creație ”Lucian Blaga" – Arcalia 2019 (Clubul Cultural CoșBook)

Coordonatori: Ionela Silvia Nușfelean, Andrei Mic

Invitat: Mircea Petean

 

Ora 17.00

¨ Dezbatere: De ce nu-mi place să citesc? (Clubul Cultural CoșBook)

Lansări de carte

Invitat: Lucian Pricop

 

SÂMBĂTĂ, 21 SEPTEMBRIE

 

Ora 10.00

¨ Crosul CoșBook - ”Alerg o Carte”

 

Ora 13.30

¨ Premierea câștigătorilor Crosului CoșBook

 

Ora 14.00

¨ Închiderea Târgului de carte pentru copii și adolescenți ”CoșBook”

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]