venimente, ştiri din lumea creştină
* Armenia, Bulgaria, Rusia, San-Marino, Lituania, Malta, Cipru vor apare în faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului pentru a susţine cauza Italiei, care refuză să interzică crucifixele în şcoli. (România- tu pe unde eşti?)
* La propunrea Bisericii Ortodoxe Române, o Comisie de Muncă a Senatului studiază oportunitatea declarării unei Zile Naţionale de Rugăciune.
* Conforma datelor publicate în urma unei anchete efectuate de STISOC.2010, 95% dintre români cred în Dumnezeu iar 88% în puterea rugăciunii.
* La Biserica romano-catolică de la Cacica, jud.Suceava a fost naugurată o statuie din bronz a Papei Ioan-Paul al II-lea, din bronz, turnată în Polonia. A asistat primatul Poloniei şi arhiepiscopul romano-catolic de Iaşi, Petru Gherghel. Biserica din Cacica a fost construită în 1904 de către comunitatea polonă din localitate. (Prea potrivit nu este să se ridice statui sfinţilor, suficiente sunt piedestalurile din inimile noastre, dar…)
* Agenţia Associated Press notează că în discursul său de duminică, 22august, Papa a cerut credincioşilor francezi (34%, cam cât Estonia) să fie toleranţi cu toţi oamenii, indiferent din ce ţară şi etnie ar fi (sugestie la recentele expulzări de rromi din Franţa).. „Dragi părinţi- a spus suveranul pontif- fiţi capabili să vă educaţi copiii în spirtitul de fraternitate universală.” ( Dacă am fi fost tot aşa de toleranţi pe vremea cruciadelor- notează cineva- azi eram islamizaţi. Uşor tolerăm ouml- om, dar infracţionalitatea, ticăloşenia, neruşinarea ?...)
* O Biserică din Florida (Gainsville), a pastorului penticostal Terry Johnes a anunţat că în data de 11septembrie, comemorând distrugerea Turnurilor Gemene, va arde câteva exemplare din Coran, în ciuda ameninţîrilor cu moartea primite. Fiindcă autorităţile i-au refuzat aprobarea pentru un act public, acesta se va face totuşi, dar în curtea Bisericii.
* Sursa „Adevărul. ro” prin glasul sociologului Mircea Kivu se îngrijorează de numărul mare de pelerini de la mănăstiri, cum a fost şi în cest an, în vremece altădată erau doar două centre importante: Nicula şi Iaşi. „Venirea la mănăstiri e un troc cu divinitatea-zice do’nia sa. Pelerinii vin şi speră să obţină sănătate, succes…” Nu,domnule, care comentezi din afara Bisericii. PeDumnezeu îl iubim fiindcă există, fiindcă e Creatorul nostru, Părintele nostru, izvorul a tot binele, dăruitorul a tot ce avem…pentru cine are minte.
*Arhiepiscopia Curţii de Argeş şi Muscelului a fost amendată de Garda Financiară pentru că mănăstirea Curtea de Argeş, nu avea casă de marcat la primirea pelerinilor cărora le oferea masă şi cazare contra cost.
* Festival al tinerilor ortodocşi în Franţa. la Dourdain , în Biserica,,Notre Dame de l’Ouye’’ între 17-21 septembrie curent. Vor fi invitaţi pentru disucţii preoţi, medici, feluriţi oameni de cultură.
Selecţie şi adaptaretare,
Citiţi şi:
- Tradiţionalul pelerinaj la Mănăstirea din Molişet
- Sărbătoare la Biserica „Sfinţii Trei Ierarhi”
- Luna Roz, rugăciune şi speranţă. 50 de amazoane, la mănăstirile din Bucovina
- CHIRALEŞUL LA PRAZNICUL SFINTEI MARII
- Pr. Vasile Beni: Sfinţii Trei Ierarhi prin cultura şi virtuţile lor au realizat o sinteză vie între credinţă, teologie şi faptă
Adaugă comentariu nou