COMUNICAT DE PRESĂ

Vizita preşedintelui Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Liviu-Mihai Rusu, în Germania

În perioada 25-26 februarie, o delegaţie din judeţul Bistriţa-Năsăud condusă de preşedintele Consiliului Judeţean, Liviu-Mihai Rusu, a efectuat o vizită de lucru în Landul Federal Hessa, Germania. Vizita a fost prilejuită de evenimentul „Miercurea Cenuşii Politice”, la invitaţia unor reprezentanţi ai Uniunii Creştin-Democrate din această regiune, partid membru PPE. Cu această ocazie, preşedintele CJ Liviu Rusu a avut o serie de întâlniri între care amintim:

- primirea la Prefectura Regiunii Hessa de Nord, de către prefectul regional,Walter Lübcke;

- vizitarea viitorului Cămin pentru Persoane Vârstnice din localitatea Willingen, aşezământ social construit şi administrat de asociaţia de utilitate publică coordonată de profesorul h.c. Heinrich Schnatmann;

- întâlnirea cu primarul oraşului Willingen, Thomas Trachte, urmată de o scurtă vizită la Consiliul Judeţean Kassel, judeţ partener al nostru. Discuţiile s-au axat pe continuarea colaborării cu partenerii noştri din zona Kassel, dar şi pe identificarea unor proiecte noi, ca cel de transferare de know-how turistic în vederea dezvoltării zonei Colibiţa după modelul Willingen;

- în seara zilei de 26 februarie, a avut loc evenimentul „Miercurea Cenuşii Politice a Uniunii Creştin-Democrate din Hessa”, organizată în acest an sub genericul „20 ani de Unitate Germană”. Cu această ocazie, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Liviu Rusu, a adresat un mesaj de salut, primului ministru al Landului Hessa, Roland Koch, şi primului ministru al Landului Turingia, Christine Lieberkecht.

Vizita delegaţiei judeţului nostru a fost mijlocită de profesor h.c. Heinrich Schnatman, şi a avut drept scop intensificarea relatiilor de colaborare cu partenerii germani ai judeţului nostru, în vederea atragerii de noi investiţii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5