11 comune din Bistriţa-Năsăud vor avea cadastru general, prin fonduri europene

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a inițiat o procedură de licitație deschisă pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor din 246 de unități administrativ-teritoriale (UAT), din 30 de județe. Lucrările de cadastru general sunt finanțate prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 (POR). Printre acestea se numără și 11 comune din județul Bistrița-Năsăud

         Este vorba despre Bistriţa Bârgăului, Budacu de Jos, Budeşti, Ciceu Mihăieşti, Ciceu Giurgeşti, Dumitra, Dumitriţa, Mărişelu, Negrileşti, Teaca, Zagra, se arată într-un comunicat transmis de purtătorul de cuvânt al OCPI BN, Crina Simona Pop.

ANCPI, instituție aflată în subordinea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA), a publicat în 19 iunie 2020, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), anunțul cu numărul CN1021959 – Servicii de înregistrare sistematică în Sistemul Integrat de Cadastru și Carte Funciară a imobilelor Etapa 3 - 246 UAT- uri.

Finanțarea acestor servicii este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional - Proiectul major privind „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”.

Procedura de achiziție publică se desfășoară pe loturi, fiecare comună reprezentând un lot. Suprafața totală estimată a comunelor aferente celor 246 de loturi este de 1.832.739 de hectare.

Procedura va fi finalizată cu încheierea de contracte multianuale/lot pentru o perioadă de 24 de luni. Valoarea totală estimată este de 354.461.591 de lei (fără TVA).

Selectarea  UAT-urilor din zonele rurale a fost făcută după o serie de criterii de prioritizare, şi anume să fie localităţi care fac obiectul dezvoltării proiectelor de infrastructură prevăzute în Master Planul General de Transport al României;  care implementează ori sunt incluse în proiecte de dezvoltare a infrastructurii în cadrul altor programe; în care sunt identificate zone cu vulnerabilităţi sociale particulare privind accesul informal la proprietate.

 Mai multe informații despre proiectul „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România” puteți găsi accesând

http://www.ancpi.ro/index.php/proiecte-3/por-2014-2020.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5