185 de ani de tradiţie pedagogică năsăudeană. În 26 mai, Conferința Naţională "Educaţie şi formare"

Conferința Naţională cu tema Educaţie şi formare, ediţia a V-a, va avea loc în data de 26 mai 2023. Manifestarea este organizată de către Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Departamentul de Științe ale Educației, Extensia Universității Năsăud în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean BistriţaNăsăud, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Casa Corpului Didactic Bistriţa-Năsăud, Primăria oraşului Năsăud, Colegiul Național George Coșbuc Năsăud, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Năsăud, Asociația Comunitarium și Asociația învățătorilor AMMA din județul Bistrița-Năsăud.
Semnificaţia acesteia este dată, pe de o parte, de sărbătorirea a 185 de ani de tradiție pedagogică năsăudeană, care își are originile în înființarea primului curs preparandial de formare a învățătorilor în anul 1838, la inițiativa și sub conducerea lui Ioan Marian, dar și de aniversarea a 25 de ani de la înființarea Extensiei Universității Babeș-Bolyai din Năsăud, instituție care continuă cu demnitate misiunea nobilă de formare a cadrelor didactice cu specializările profesor pentru învățământul preșcolar și profesor pentru învățământul primar. Scopul principal al conferinței este de a identifica soluții și idei inovatoare generate de
transformările educației și formării în contextul erei digitale care să contribuie la optimizarea activităților didactice.
Educația și formarea sunt două teme generale ale căror conținuturi se reconfigurează și redimensionează într-un ritm accelerat, având în vedere dezvoltările fără precedent din spațiul științelor și tehnologiilor. Provocările date de acest context sunt de interes pentru cei care doresc să facă față ritmului, uneori amețitor, de schimbare a arhitecturii predării, învățării, evaluării și formării, fie ea inițială sau continuă. Urmărim să identificăm, prin intermediul acestei manifestări științifice, capitalizarea bunelor practici din procesul didactic, atât pe cele din spațiul tradițional de instruire, sala de clasă, dar și pe cele din spațiul online sau de tip blended
learning, adică utilizarea platformelor, a aplicațiilor și instrumentelor online, dar și a resurselor educaționale digitale.
Manifestarea va reuni cadre didactice din mediul academic și cel preuniversitar, reprezentanţi ai organizaţiilor profesionale şi instituţiilor publice, dar şi studenţi, masteranzi,cercetători şi doctoranzi din domeniul Științelor Educației.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5