40 de ani de la înfiinţarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa

Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa a sărbătorit, vineri, 40 de ani de la înfiinţare. Festivităţile au debutat cu o slujbă de pomenire, ţinută în capela spitalului, după care a fost dezvelită placheta din holul spitalului pe care stă scris ”În cinstea celor pe care îi leagă visurile şi lupta, în care au stat şi stau alături pe viaţă... pentru viaţă! 1973-2013”. La eveniment au fost prezenţi şi preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, şi ministrul delegat pentru Dialog Social, Adriana Doina Pană.

Sărbătorim 40 de ani de la construirea spitalului

Dr. Mircea Gelu Buta, manager Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa: Suntem aici să sărbătorim 40 de ani de la construirea spitalului, de fapt 40 de ani de când s-a înfiinţat judeţul. Acum 40 de ani când au fost făcute fabrici a fost nevoie şi de sănătate şi atunci s-a reorganizat sistemul sanitar. Astăzi e un moment de sărbătoare. Vrem ca să marcăm acest eveniment şi de dimineaţă am făcut o slujbă în memoria medicilor, asistentelor, personalului administrativ, care de-a lungul timpului au servit oamenii aflaţi în suferinţă.

Mă declar mulţumit de ceea ce se întâmplă în Spitalul Judeţean

Radu Moldovan, preşedinte CJ: Sunt onorat şi bucuros să fiu cu un astfel de prilej în spital, pentru că spitalul este un loc la care nu trage foarte multă lume şi se ajunge de musai. Eu am mai spus-o de mai multe ori, eu fac parte din categoria cetăţenilor care se declară mulţumiţi de ceea ce se întâmplă în Spitalul Judeţean. Suntem conştienţi cu toţii că avem parte de un sistem subfinanţat, cu multe neajunsuri şi cel puţin din punct de vedere administrativ, la nivelul pe care noi ni-l permitem ca judeţ, ca buget al Consiliului Judeţean, am făcut eforturi necesare ca împreună cu managementul spitalului să putem asigura condiţii de lucru aş spune eu bune. În momentul de faţă, din punct de vedere administrativ, condiţiile de muncă sunt bune. Încă, şi pe bună dreptate, o bună parte a populaţiei reclamă lipsa unor medici, unor specializări şi va trebui ca în următoarea perioadă să-i facem pe cetăţeni să înţeleagă că în Bistriţa-Năsăud avem un spital de urgenţă şi nu o clinică de specialitate, pentru că foarte multă lume nu înţelege acest lucru. Nivelele care ne depăşesc se transferă la clinicile universitare de specialitate. Mi-aş dori să avem un spital dotat şi din punct de vedere al resurselor umane. Nu ne putem permite în momentul de faţă aşa ceva. Lucrurile s-au îmbunătăţit permanent în Spitalul de Urgenţă.

Mă mândresc cu acest spital

Adriana Doina Pană, ministru delegat pentru Dialog Social: Sunt convinsă că la următoarea aniversare, şi nu după 40 de ani, ci după cinci ani de zile, vom fi cu toţii impresionaţi în momentul în care vom vedea secţiile care vor fi finalizate, dotările care vor fi. Eu, realmente, mă mândresc cu acest spital, mă mândresc cu specialiştii de aici şi sincer, depun toate eforturile să aibă sprijinul financiar necesar să poată să facă ce şi-au propus.

Pe lângă lucrările la blocul operator şi la maternitate, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, dr. Mircea Gelu Buta a mai anunţat faptul că doi profesori universitari şi-au manifestat dorinţa să vină să-şi desfăşoare activitatea la Bistriţa.

Consiliul Judeţean a pregătit şi un concert de muzică clasică pentru a marca cei 40 de ani de existenţă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa. Acesta va avea loc mâine, de la ora 18.00 la Sinagogă. Concertul va fi susţinut de Orchestra de tineret Claudiopolis din Cluj-Napoca.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5