5 motive în favoarea alegerii unui consultant pentru obținerea fondurilor nerambursabile Masura POC 4.1.1

Finanțarea prin intermediul Măsurii POC 4.1.1 este așteptată în luna ianuarie 2022. De aceea, dacă nu ai finalizat proiectul sau dacă nu știi de unde să începi, cel mai bine este să apelezi la un consultant specializat. Ajutorul unui consultant nu îți va fi de folos doar pentru a aplica pentru Masura 4.1.1 POC, ci și în etapele următoare, dacă proiectul tău va fi aprobat și dacă vei obține finanțarea dorită. În cele ce urmează, îți prezentăm 5 motive în favoarea contractării serviciilor de consultanță în vederea obținerii fondurilor europene.

  1. Te ajută cu elaborarea și depunerea proiectului

Foarte multe proiecte extrem de bune sunt refuzate din diferite motive. Când vine vorba despre fonduri europene nerambursabile, nu este suficientă ideea. Trebuie să știi cum o prezinți astfel încât să explici în detaliu cum se vor folosi fondurile și să poți demonstra că sunt îndeplinite toate criteriile. Uneori, dacă proiectul este greșit din start, chiar și cu explicații suplimentare nu va putea fi aprobat. Astfel, un consultant te poate ajuta să elaborezi și să depui proiectul de finanțare.

  1. Îți este alături în faza de implementare a proiectului

Misiunea unui consultant nu se oprește în momentul în care dosarul a fost depus. Așa cum spuneam, este posibil să fie nevoie de lămuriri și de trimiterea unor documente suplimentare. Apoi, când vine vorba despre implementarea proiectului, trebuie să ții cont de anumite reguli. Pentru a scăpa de emoții și pentru a te asigura că proiectul este implementat 100% corect, cel mai bine este să beneficiezi de ajutorul consultantului.

  1. Te ajută cu monitorizarea proiectului

Ultima parte a proiectului este cea de monitorizare. Va trebui să întocmești periodic rapoarte și să le trimiți, astfel încât totul să fie în regulă. Știm, este multă birocrație și având în vedere că afacerea oricum îți ocupă cam tot timpul, cel mai bine este să lași această parte în mâinile consultanților. Periodic, ți se vor solicita anumite documente pe care le vei trimite, iar de rapoarte se va ocupa firma specializată la care vei apela.

  1. Scapi de partea birocratică

Am menționat deja birocrația, însă aceasta nu se regăsește doar în faza de monitorizare a proiectului, ci în toate fazele, începând de la elaborare. Astfel, s-ar putea să găsești dificilă partea de completare a unor documente, de așezare într-o ordine deja stabilită, de întocmire a rapoartelor. Apelând la un consultant, singura ta grija va fi să iei cele mai bune decizii pentru compania ta, astfel încât să prospere.

  1. Ai siguranța că nu vei greși

Dacă ești o fire perfecționistă, atunci te vei consuma destul de mult în perioada elaborării și depunerii proiectului. De aceea, este important să ai alături un consultant care să te asigure că totul este exact cum ar trebui și că nu ai mai putea să faci altceva pentru ca proiectul să fie mai bun.

Așadar, dacă îți dorești să îți dezvolți afacerea prin intermediul fondurilor europene nerambursabile, este bine să ai alături un consultant!

 

 

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5