Alexandru Grecu, locul 2, la Viena, la una din cele mai importante competiţii de chitară clasică din lume

În perioada 23 -29 august, la Viena a avut loc una din cele mai importante competiţii din lume "Forum Gitarre Wien” - Austria. A fost a 28-a ediţie a Festivalului Internaţional de chitara clasică, fără limită de vârstă, şi a 23-a editie a Competiţiei Internaţionale a tinerilor până la 18 ani, reunind elita chitariştilor din întreaga lume (Germania, Franţa, China, Italia, Austria, Polonia, Grecia, Turcia, Coreea de Sud, Slovenia, Cehia, Ungaria, România etc).

Alexandru Grecu a reuşit performanţa de a obţine premiul 2, la egalitate cu Seong Jun Kim din Coreea de Sud. În cadrul festivalului a partipat la cursuri de masterclass cu maeştri ai chitarei clasice: Alvaro Pierri (Uruguay), Marcin Dylla (Polonia) şi Jozsef Eotvos (Ungaria). În fiecare seară, în „Sala Mare de Onoare” a Conservatorului din Viena au avut loc concerte cu chitarişti de renume: Judicael Perroy (Franţa), Alvaro Pierri (Uruguay), Marcin Dylla (Polonia), Carlo Machione (Italia) etc. 

Alexandru Grecu  a participat, într-un timp record (22 -29 august, la două festivaluri internaţionale, la Cluj-Napoca ("Transilvania International Guitar Festival" - premiul 1 - recital în deschiderea concertului susţinut de Gabriel Guillen -Venezuela) şi la Viena, unde a obţinut locul 2. 

Alexandru Grecu este elev în clasa a XI-a la Liceul de Muzică "Tudor Jarda" din Bistriţa si este pregătit de profesorul Valentin Pop.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5