Ambulanţă, ambulatoriu şi centru de permanenţă
Centrul de Sănătate Teaca, desfiinţat ca unitate spitalicească de Ministerul Sănătăţii, va primi noi valenţe, tot în domeniul furnizării de servicii medicale. Aici ar urma să fie înfiinţat un Centru de permanenţă care va deservi zona de Câmpie şi în care vor profesa medicii de familie din localităţile arondate, o discuţie pe această temă urmând să fie programată săptămâna viitoare. De asemenea, la Teaca va fi înfiinţată o substaţie a Serviciului Judeţean de Ambulanţă, prin delegarea unui echipaj cu medic, în regim permanent. În plus, va funcţiona Laboratorul de analize medicale, iar solicitările autorităţilor locale, precizează primarul Iustian Muntean, vizează şi funcţionarea unor cabinete pentru fizioterapie, interne şi pediatrie, în regim ambulatoriu.
Acestea sunt concluziile întâlnirii derulate ieri între primarul comunei cu prefectul Cristian Florian, directorul executiv al DSP Bistriţa-Năsăud, dr. Anca Andriţoiu, şi directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, dr. Anabella Muzsi.
Potrivit prefectului Cristian Florian, situaţia de la Teaca este una fericită în comparaţie cu alte cazuri de la nivel naţional. „Le-am spus şi celor de acolo că se închide un spital care exista doar pe hârtie, care nu producea act medical complet, pentru că multe cazuri necesitau transferuri la Bistriţa. Acum se pune problema înfiinţării unui centru de permanenţă, iar pentru prima dată, va fi o ambulanţă la dispoziţia cetăţenilor, cu medic. Orice om va avea cui să se adreseze pentru urgenţele medicale”, ne-a declarat înaltul funcţionar public. El a ţinut să precizeze că unitatea medico-socială (cu 14 paturi) va fi menţinută, cu aceeaşi destinaţie. În schimb, pentru celelalte „12 paturi” care reprezentau unitatea spitalicească, soluţia o reprezintă transformarea în Cămin pentru persoane vârstnice, prin programul guvernamental finanţat de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.
Toate aceste propuneri urmează să fie prezentate şi consilierilor locali din Teaca, în vederea adoptării unei hotărâri prin care să aprobe înfiinţarea acelui cămin pentru persoanele de vârsta a treia. Cristian Florian crede că, date fiind soluţiile prezentate pentru asigurarea actului medical, aleşii locali vor fi de acord cu reprofilarea fostului Centru de Sănătate Teaca.
Citiţi şi:
- La Teaca va funcţiona şi un cămin pentru persoane vârstnice
- Ambulanţa mai aproape de zona de Câmpie
- Sănătoși să fiți: Peste 470 de medici, 2200 de asistenți medicali, 240 de medici stomatologi și 213 farmaciști, în Bistrița-Năsăud!
- Teaca: Inaugurarea Centrului de Permanenţă Medicală
- Interpelare adresată ministrului Sănătăţii, domnul Cseke Attila
Adaugă comentariu nou