Australia – continent în carantină

Mai ceva ca-n Statele Unite unde frica de terorişti a dus la măsuri draconice! În acest sens, cântăreţul Ioan Bocşa îşi aduce bine aminte ce a „păţit” pe pământurile australiene:

„Pe formulare (primite încă în avion) se specifică: nu drog, nu arme, nu plante (că se tem de scai), nu seminţe, nu alimente, nu, nu, nu. Bineînţeles că am bifat toate acestea ca fiind negative. La vamă – avertismente severe pentru contravenţii: 8.000 dolari amendă pentru orice infracţiune şi… teritoriu închis.

În timpul controlului la sânge făcut tuturor pasagerilor, în bagajul de mână mi se găseşte o bucată de cozonac cu nucă pe care o păstrasem din timpul sărbătorii Paştelor, uitat de când am plecat de acasă. O vameşă, triumfătoare de parcă ar fi aflat cocaină, îl miroase şi cheamă urgent pe şeful poliţiei vamale. Acesta, mai amabil, îl miroase şi mă întreabă dacă am completat formularul, după care mă întreabă dacă pot să distrug obiectul, lucru pe care l-am făcut mâncându-l pur şi simplu.

Mai târziu aveam să aflu că soţia gazdei mele, revenind din România, a adus un ou foarte frumos încondeiat şi care i-a fost confiscat la vamă. Apoi a fost trimis la laborator spre analize. În cele din urmă, i-a fost trimisă comunicarea că oul cu pricina, obiectul – „a fost distrus”.

Selecţie,

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5