Băile Figa prind contur

În această primăvară, lucrările stţiunea balneară Figa au fost reluate şi se desfăşoară în forţă. De la o zi la alta progresul în materializarea acestui proiect de anvergură al administraţiei publice locale este tot mai accentuat şi tot mai vizibil. Constructorii lucrează cu spor, astfel că amenajările staţiunii balneare se conturează cu rapiditate în zonă.

Dacă cei 515.000 lei cu titlu de contribuţie locală la proiectul PHARE de dezvoltare a potenţialului turistic al zonei Figa au fost găsiţi în excedentul financiar al anului 2008, în bugetul acestui an s-au aflat bani - 75.000 lei - pentru racordul Băilor la reţeaua electrică. Vor fi în continuare asigurate şi aducţiunile de apă şi sistemul de canalizare, pentru care se aşteaptă derularea altor proiecte aflate pe rol, în principal a celui finanţat cu 2 milioane de euro prin Compania Naţională de Investiţii, în cazul căruia licitaţia şi predarea de amplasament s-au făcut încă de la finalul anului trecut

Până acum, s-au delimitat terenurile de sport, bazinele şi parcarea, au fost turnate fundaţiile pavilioanelor prevăzute în proiect şi s-a început faza de construire a zidăriei, proiectul ajungând la jumătate cu implementarea. Investiţia totală ajunge la 1,5 milioane de euro, bani europeni care se vor regăsi în terenuri de sport, centre de terapie, camping, bazine cu apă sărată, drumuri de acces şi alei pietonale.

Potenţialul turistic al Băilor Figa constă în apele curative (clorosodice, puternic concentrate) şi în nămolul sărat, cu proprietăţi deosebite de vindecare în diferite boli ale sistemului nervos periferic, ale aparatului genital la femei sau ale aparatului locomotor. Zona aflată acum în şantier este deja cunoscută în diferite părţi ale ţării, dovadă oamenii din afara judeţului care vin la Figa pentru a-şi procura nămolul vestit pentru acţiunile sale curative. Proiectul PHARE de creştere a potenţialului balnear al lacurilor sărate din regiunea Nord-Vest, realizat de Consiliul Local Dej în colaborare cu Consiliile Locale din Beclean şi Cojocna, proiect ce include şi investiţia de la Figa, pune în valoare terenurile publice din apropierea băilor, în contextul în care Primăria Beclean deţine în zonă 17-18 hectare de teren pe care intenţionează să le valorifice după ce staţiunea prinde contur.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5