Barbatii si stresul. TOP 3 efecte negative ale stresului asupra reprezentantilor sexului tare
Stresul este un factor care afecteaza din ce in ce mai multi indivizi. Sarcinile multiple de la serviciu, presiunea familiei, termene stranse de predare a diferitelor proiecte, toate pun presiune pe fiecare persoana in parte. Oamenii de stiinta au descoperit o gena care ii face pe barbati mai sensibili la stres, asa ca, reprezentantii sexului puternic sunt mai afectati de situatiile stresante decat sunt femeile.
Iata care sunt top 3 efecte negative ale stresului asupra barbatilor:
-
Probleme cu potenta
Atunci cand sunt foarte stresati, exista posibilitatea ca barbatii sa nu mai functioneze bine din punct de vedere sexual. Statisticile arata ca aproximativ 50% dintre barbatii trecuti de 40 de ani sufera de disfunctie erectila, adica incapacitatea de a mentine o erectie suficient de ferma in timpul actului sexual.
Specialistii spun ca in ultimii ani a crescut mult si numarul barbatilor cu varste cuprinse intre 25 si 35 de ani care sufera de disfunctie erectila. Iar unul dintre factorii care contribuie la acest diagnostic este tocmai stresul cotidian.
Un prim pas pe care trebuie sa il faci, daca observi ca si tu esti afectat de stres si viata ta sexuala are de suferit, ar fi sa consulti un doctor specialist. Odata ce excluzi probleme grave de sanatate, incearca sa pui frana activitatilor si sarcinilor zilnice, sa te relaxezi mai mult sau chiar ai putea apela la niste pastile naturale pentru potenta, pe care le gasesti, fie online, fie in magazine naturiste sau in farmacii.
Nu in ultimul rand, poarta o discutie cu partenera ta si incercati sa gestionati impreuna situatiile stresante. Increderea in partenera si sprijinul moral al acesteia fac mai mult decat cel mai costisitor tratament.
-
Probleme cardiace
Stresul zilnic ii poate duce pe barbati direct in cabinetul medicului cardiolog. Ultimele cercetari arata ca stresul contribuie la aparitia problemelor cardiovasculare in randul barbatilor, in egala masura, alaturi de fumat, obezitate, diabetul de tip 2 sau lipsa activitatii fizice.
Primul semn care trebuie sa te duca in fata medicului e dereglarea tensiunii ateriale, oboseala cronica sau anxietatea. Daca nu iei masuri de tratare inca de la debutul unei eventuale boli cardiovasculare, risti sa suferi un infarct miocardic ce iti poate fi fatal.
-
Depresie
Depresia nu este un moft, ci o problema reala si serioasa a societatii. Pentru multi barbati e greu sa admita ca au semne depresive, din cauza ca ar putea fi etichetati in cercul de prieteni sau in alte medii pe care le frecventeaza.
Un factor care contribuie activ la aparitia depresiei e tot stresul. Cateva sedinte de psihoterapie, un concediu in care sa te deconectezi de toate sarcinile si indatoririle sau chiar practicarea unui sport sunt metode bune care te vor ajuta sa iti revii.
E foarte important sa nu refuzi ajutorul venit din partea familiei, a prietenilor sau colegilor. Si nu te lasa ghidat doar de orgoliu. Admite ca ai o problema si accepta ajutorul de specialitate, chiar si tratamentul medicamentos, daca situatia e grava.
In concluzie, stresul nu e un moft al societatii moderne, ci un factor declanasator al unor boli grave, ce se pot finaliza cu adevarate tragedii.
Sursa foto:
shutterstock.com
Adaugă comentariu nou