Bianca Gâvan, bârgăuanca susţinută de Alexandru Pugna ce a impresionat pe Dinescu şi Leşe. Iuliana Tudor: Avem o mică bijuterie

Bianca Gâvan, bârgăuanca ce a impresionat juriul emisiunii „Vedeta populară”, are doar 16 ani, limita vârstei la care te poţi înscrie la cel mai urmărit show de muzică populară şi este elevă a Liceului de Muzică „Tudor Jarda”.
Alături de prof. Cristina Bălan şi de artistul Alexandru Pugna, Maria Bianca Gâvan, frumoasa din Mureşenii Bârgăului, a reprezentat judeţul la emisiunea „Vedeta populară”.
În prima parte a emisiunii, Bianca a interpretat doina „Pădure cu frunza rară”, din repertoriul Ioanei Hangan, impresionând juriul. „Eşti un copil frumos, cu viitor bun. Am fost atentă la modul în care interpretezi, este dificil să cânţi la 16 ani o doină şi să şi transmiţi ceea ce cânţi. În general, cântecele lirice au nevoie de experienţe, de trăiri pe care doar viaţa ţi le dă, dar mi-a plăcut”, a spus Niculina Stoican.
„În clipa în care ai început să cânţi parcă ai fi cântat în duet cu tine însăţi. Se auzea un glas de dincolo de tine. Am auzit mai rar aşa ceva la vârsta asta”, a declarat scriitorul Mircea Dinescu.
„Pe mine nu m-a impresionat linia melodică, mi-a plăcut textul. Mă duce cu gândul la Dante, la Divina comedie, unde versurile sunt în trei. Felicitări”, a fost cuvântul lui Grigore Leşe.
„Se vede că din familie ai o educaţie bună. Sunt convinsă că părinţii tăi sunt mari iubitori de cântec popular. Glasul tău e foarte curat şi vibrant şi la 16 ani abordezi cu mare seriozitate ceea ce faci. Te felicit din toată inima”, a fost cuvântul Corneliei Rednic.
După prima probă, Biana a fost cu lacrimi în ochi, însă surprizele au continuat şi în partea a doua a emisiunii, la proba în care concurentul este în duet cu o vedetă. „Sunt puţini artiştii consacraţi care sunt generoşi cu tinerii interpreţi, oferindu-le timp, spaţiu şi uneori chiar cântece. Alexandru Pugna face acest lucru de mult timp şi cu succes, având în vedere că mulţi dintre cei cărora le-a fost mentor au confirmat deja”, l-a prezentat Ileana Tudor pe Alexandru Pugna, care, alături de Bianca Gâvan, au prezentat un cântec din ritual de seceriş din repertoriul artistului.
„Avem o păpuşă vie. La 16 ani, Bianca m-a impresionat şi de aceea am acceptat să o susţin pentru că a ales un cântec din ceremonialul de seceriş. Este şi talentată şi sunt convins că va deveni un nume în cântecul popular românesc, ceea ce-i doresc din tot sufletul”, a spus Alexandru Pugna.
În urma celei de-a doua probe, Grigore Leşe a spus: „Aici trebuie să ajungă tinerii, să-şi facă un repertoriu valoros şi nu şlăgăros. Felicitări”. Elise Stan: „ Ai făcut, împreună cu Alexandru Pugna, un moment remarcabil”. Niculina Stoican: „Alexandru Pugna a ajutat-o cu tonalitatea, a vrut s-o scoată în evidenţă, să arate ce poate”. Mircea Dinescu: „A fost grozav, eu am dat 10 şi la prima probă. Se vede că are ceva autentic şi o vocaţie de artist adevărat”.
După ce a trecut şi de proba a treia, în care a avut de reprodus un cântec după Grigore Leşe, Bianca a fost declarată câştigătoare a ediţiei, mergând mai departe în semifinale. Cu lacrimi în ochi aceasta a declarat: „Am câştigat şi mă bucur enorm. Înseamnă foarte mult pentru mine, dar şi pentru părinţii mei care nu credeau că eu o să ajung aşa de departe”.
O felicităm pe Bianca, îi dorim mult succes pe mai departe, să rămână pe drumul frumos al cântecului popular şi să nu ne dezamăgească luând-o pe alte cărări, pentru
că avem mare încredere în ea.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5