Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc”, Premiul „Biblioteca anului” la Festivalul Internaţional de Carte „Transilvania”

Festivalul Internaţional de Carte „Transilvania”, ediţia a II-a, derulat în Piaţa Unirii Cluj-Napoca, având ca organizatori principali Asociaţia Culturală Eikon, Primăria şi Consiliul Local Cluj-Napoca, a devenit un festival cu profil internaţional prin participarea invitaţilor de onoare - Antonio Lobo Antunes, Jean Poncet, Hanne Orstavik, Emil Chendea şi Vasile Tărâţeanu.
Manifestarea, coordonată de directorii Editurii Eikon, Valentina Jderi şi Vasile George Dâncu, a cuprins o serie peste 150 lansări de carte, întâlniri cu peste 300 scriitori şi prezenţa celor mai importante edituri naţionale şi internaţionale. În cadrul târgului, Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” a lansat titlurile apărute în programul editorial al instituţiei: „Opere”, vol. V publicistică de George Coşbuc, ediţie îngrijită de Petru Poantă şi apărută la Eikon, prezentată de Irina Petraş; „Dogmatica ortodoxă” de Grigore Pletosu, Editura Renaşterea, prezentată de prof. univ. dr. pr. Ioan Chirilă; „Scriitori scris cărţi” de Aurel Rău, Editura Eikon, prezentată de prof. univ. dr. Ioan Pop, „Nu-ţi garantează nimeni nimic”, antologie de Ovidiu Nimigea, Casa de Editură Max Blecher, prezentată de Ştefan Manasia. Moderatorul acestor lansări a fost Marcel Seserman, şef Serviciu Biblioteca Judeţeană. O dată cu târgul internaţional de carte, a avut loc şi Festivalul de Literatură „FestLit”, în cadrul căruia scriitorii au fost prezenţi în liceele din Cluj-Napoca, unde au susţinut recitaluri de poezie şi au discutat despre literatură.
Directorul Bibliotecii Judeţene B-N, Ioan Pintea, alături de directorul „Mişcării Literare”, Olimpiu Nuşfelean, au participat, împreună cu Jean Poncet, Horea Bădescu, George Vulturescu la întâlnirea cu elevii de la Seminarul Teologic Ortodox.
Premiile Festivalului Internaţional de Carte „Transilvania” au fost oferite unor personalităţi din domeniul literaturii internaţionale, dar şi instituţiilor, editurilor şi asociaţiilor care au contribuit, în decursul anului, la promovarea şi organizarea unor evenimente culturale reuşite. Premiul „Biblioteca anului” a revenit Bibliotecii Judeţene „George Coşbuc” Bistriţa-Năsăud şi a fost acordat managerului Ioan Pintea, care a fost felicitat în cadrul târgului pentru faptul că a reuşit, în ultima perioadă, să facă din instituţia bistriţeană un bun exemplu, fiind una dintre cele mai vizibile biblioteci ale ţării. De asemenea, merită menţionat faptul că premiul de excelenţă i-a revenit scriitorului Dinu Flămând, originar de pe plaiuri bârgăuane.
Cu siguranţă, acţiunile Bibliotecii Judeţene din cadrul Festivalului de Carte „Transilvania” au fost bine primite de mulţimea de cititori prezentă în centrul Capitalei culturale transilvane Cluj-Napoca.

Comentarii

13/10/14 23:00

Unde a avut loc acest festival?

14/10/14 20:10
Albert

Citiţi cu atentie articolul şi veţi afla, dv.înşivă, răspunsul la întrebarea adresată...

14/10/14 20:17
marius

Scrie in primul rand
Festivalul Internaţional de Carte „Transilvania”, ediţia a II-a, derulat în Piaţa Unirii Cluj-Napoca, având ca organizatori principali Asociaţia Culturală Eikon, Primăria şi Consiliul Local Cluj-Napoca

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5