Bistriţa, inclusă în Street View pe Google Maps
Imagini cu obiectivele turistice ale României, din 39 de oraşe mari, vor fi disponibile în Street View pe Google Maps, la capătul unui proiect lansat la Ateneul Român din Capitală, în cadrul căruia vor fi parcurşi 40.000 de kilometri în ţară, cu un automobil şi o bicicletă.
Reprezentanţii companiei au anunţat că acoperirea Street View în România se extinde cu încă 39 de oraşe, printre care Bistriţa, Craiova, Focşani, Baia Mare, Râmnicu Vâlcea, Alba Iulia, Galaţi, Deva, Hunedoara, Sfântu Gheorghe, Zalău.
Parcul Naţional Retezat, centrul istoric al Sighişoarei, bisericile de lemn din Maramureş, mănăstirile din Moldova, satele cu biserici fortificate din Transilvania, Castelul Peleş, Cheile Bicazului şi multe altele vor fi reflectate în imagini pe Google Maps.
Ministerul Culturii va oferi, la solicitarea Google, sprijin pentru acest proiect prin punerea la dispoziţie a unor informaţii despre obiectivele vizate.
Echipa Google va surprinde imagini panoramice şi din sate de pe traseu sau din zona celor 39 de oraşe incluse, care pot fi la fel de importante.
În total vor fi parcurşi cei 40.000 de kilometri pentru fotografierea obiectivelor de pe traseu pentru serviciul Street View din Google Maps: unul din automobilele Street View şi Google trike - un vehicul cu pedale pe trei roţi, prevăzut cu o cameră foto, care poate colecta imagini din locuri inaccesibile maşinilor, cum ar fi zonele pietonale sau pieţele publice.
Colectarea de imagini cu Google trike este o premieră în România, în timp ce automobilele au mai fost folosite, la lansarea serviciului Street View pe plan local, în 2010.
Iniţial, Street View a acoperit opt oraşe mari din România, printre care Bucureşti, Arad, Oradea, Braşov, Timişoara, Cluj, Sibiu şi Constanţa, principalele staţiuni de schi de pe Valea Prahovei şi cele de pe litoralul Mării Negre, fiind parcurşi atunci 6.000 de kilometri. Street View a fost primul serviciu localizat introdus, în decembrie 2010, după deschiderea biroului Google din România, în noiembrie 2010.
În iunie 2012, Street View era disponibil în 40 de ţări şi respectiv 3.000 de oraşe.
Compania este invitata de parteneri din întreaga lume, pentru a contribui, prin adăugarea în Google Maps, la atragerea mai multor vizitatori.
În Italia, Mario Resca, directorul general al Ministerului Culturii, a declarat că, după adăugarea oraşului antic Pompei pe Street View, numărul vizitatorilor a crescut cu 25% pe an.
Românii pot urmări zonele în care se deplasează automobilele Street View la link-ul google.ro/streetview.
Citiţi şi:
- Via Transilvanica poate fi explorată virtual pe Google Street View
- Recurs la memoria politică. Alocările bugetare din timpul lui Liviu Rusu/ Radu Moldovan
- Ambulanţa bistriţeană a intervenit, anul trecut, la peste 40.000 de cazuri medicale. Peste 1,5 milioane de kilometri parcurşi pentru salvarea de vieţi
- Aproape 40.000 cazuri deservite de echipajele Ambulanţei bistriţene, în 2016. Parcul auto îmbătrâneşte, personalul este extenuat
- Mâine începe “Cangurul”
Adaugă comentariu nou