Bistriţenecele, iniţiate în tainele afacerilor

Pentru multe bistriţence viaţa va lua o altă faţă, după cursurile prin care vor dobândi competenţe antreprenoriale. Probabil că nu toate cele 150 de participante la cursurile care au debutat vineri, la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud, vor deveni femei de afaceri, însă pentru multe experienţa va fi utilă şi în meseria actuală. Totuşi, cele mai interesante idei antreprenoriale vor fi susţinute financiar pentru a fi transpuse într-o afacere. În plus, după sesiunea de examinare, programată la începutul săptămânii viitoare, vor primi şi un certificat recunoscut de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Potrivit directorului executiv al AJOFM BN, Doris Moldovan, pe parcursul acestui sfârşit de săptămână, lectorii de la Bucureşti au abordat teme care vizează managementul şi dezvoltare afacerii, managementul resurselor umane, marketing, relaţii publice şi comunicare etc, exerciţiile practice fiind axate pe elemente concrete, de la paşii pentru înfiinţarea unei firme, atragerea de parteneri sau coacţionari, elaborarea unui plan de afaceri, a unui proiect de finanţare, depunerea unui dosar de credit, relaţia cu banca etc.

Cursul este parte integrantă a proiectului “ProFeminAntrep – Promovarea egalităţii de şanse în antreprenoriat”, derulat de Universitatea Spiru Haret în parteneriat cu Uniunea Naţională pentru Drepturile Femeii din România şi AJOFM Bistriţa-Năsăud. Lansat la începutul lunii octombrie 2010, proiectul este cofinanţat de Fondul Social European prin POS DRU, Axa prioritară 6 “Promovarea incluziunii sociale”, şi se desfăşoară în mediul rural şi urban, în regiunile Bucureşti-Ilfov, Centru, Nord-Est, Nord-Vest, Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest, Oltenia Vest, în Bucureşti şi judeţele Braşov, Iaşi, Cluj, Constanţa, Prahova, Dolj, Timiş, Ilfov şi Bistriţa-Năsăud.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5