Decât angajat, mai bine angajator…

Bistriţencele învăţă cum să-şi deschidă o afacere

Au câştigat pariul cu prejudecăţile. Nu sunt fragile, ci stăpâne pe propriul destin, reuşind prin muncă, inteligenţă şi forţe proprii. Aşa sunt descrise şi aşa şi sunt femeile antreprenor. Ce-i drept, la Bistriţa succesul unei femei se măsoară că în numărul de zero-uri din contul prietenului sau al bărbatului. Pentru cele care vor să fie, pe bune, antreprenor, le indicăm o oportunitate.

La finele săptămânii viitoare, în perioada 28-30 octombrie, la sediul Agenţiai Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud, se vor derula cursuri în urma cărora bistriţencele participante vor dobândi gratuit competenţe atreprenoriale, dar şi un certificat recunoscut de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiai Sociale şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Practic, pe parcursul celor trei zile, în 24 ore, lectorii vor aborda teme care vizează managementul şi dezvoltare afacerii, managementul reurselor umane, marketing, relaţii publice şi comunicare etc, exerciţiile practice fiind axate pe elemente concrete, de la paşii pentru înfiinţarea unei firme, atragerea de parteneri sau coacţionari, eleborarea unui plan de afaceri, a unui proiect de finanţare, depunerea unui dosar de credit, relaţia cu banca etc.

Pentru judeţul Bistriţa-Năsăud a fost repartizat un număr de 150 locuri, dintre care 50 sunt încă neocupate. Pentru a vă înscrie aveţi nevoie, în funcţia de categoria din care faceţi parte, de o adeverinţă de student (sau copie după carnetul de student vizat la zi), adeverinţă de angajat (sau copie după legitimaţia de srviciu vizată la zi), declaraţie pe proprie răspundere pentru casnice, adeverinţă de la AJOFM pentru şomeri sau copie a autorizaţiei PFA , dacă sunteţi angajată…pe cont propriu. Pentru cursantele care nu sunt din municipiul Bistriţa va fi decontat transportul (cu mijloace de transport în comun). De asemenea, va fi asigurată masa, iar bonus, pentru străduinţa de a învăţa, o sumă de aproximativ 150 lei.

Cursul este parte integrantă a proiectului “ProFeminAntrep – Promovarea egalităţii de şanse în antreprenoriat”, derulat de.

Universitatea Spiru Haret în parteneriat cu Uniunea Naţională pentru Drepturile Femeii din România şi AJOFM Bistriţa-Năsăud. Lansat la începutul lunii octombrie 2010, proiectul este cofinanţat de Fondul Social European prin POS DRU, Axa prioritară 6 “Promovarea incluziunii sociale”, şi se desfăşoară în mediul rural şi urban, în regiunile Bucureşti-Ilfov, Centru, Nord-Est, Nord-Vest, Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest, Oltenia Vest, în Bucureşti şi judeţele Braşov, Iaşi, Cluj, Constanţa, Prahova, Dolj, Timiş, Ilfov şi Bistriţa-Năsăud.

Potrivit directorului executiv Doris Moldovan de la AJOFM Bistriţa-Năsăud, cele mai bune idei pe care le vor promova femeile din Bistriţa-Năsăud vor fi susţinute, astfel încât să determine iniţierea unei afaceri. “Consider că este un proiect foarte bun care le ajută pe femei, în primul rând, să dobândească încredere în ele, apoi să aibă o anumită siguranţă financiară”, argumentează Doris Moldovan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5