Peste 50 de bistriţence vor să se lanseze în afaceri

*niciuna nu vrea să deschidă un salon de înfrumuseţare

Femeile din România şi-au schimbat perspectiva. Şi unele din Bistriţa, la fel. “Am descoperit că femeile din România au trecut de faza salonului de înfrumuseţare. Şi-au schimbat optica”, a declarat, la Bistriţa, Ştefania Cojocariu, director al Centrului de Formare a Universităţii Spiru Haret din Bucureşti, la finalul primului seminar din cadrul proiectului “ProFeminAntrep – Promovarea egalităţii de şanse în antreprenoriat”.

Un număr de 112 femei din judeţul nostru, cu vârste şi preocupări diferite, au urmat cursurile pentru dobândirea unor competenţe antreprenoriale, certificate de MMFPS ŞI MECTS. Pentru că a rămas şi o listă de rezervă, tot de 112 persoane, lectorii de le Bucureşti vor reveni în luna aprilie a anului viitor.

“Cererea a fost foarte mare în acest judeţ. Remarc interesul acestora pentru acest curs. Domeniile în care acestea şi-au făcut planurile de afaceri în perioada de pregătire sunt extrem de variate. Am văzut cereri de inscriere şi înfiinţare firme de curăţenie, fermă de iepuri, fimă de consultanţă. Mai puţin saloane de înfrumuseţare”, a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, reprezentantul Universităţii Spiru Haret.

Procedura de înfiinţare a firmelor va începe peste aproximativ o lună de zile. Planurile de afaceri ale bistriţencelor vor fi analizate de o comisie de selecţie, la Bucureşti, iar dacă proiectul va fi considerat sustenabil, acestea vor primi sprijinul financiar de circa 4.500 lei. “Proiectul suportă şi costul de înfiinţare al firmei şi serviciile de contabilitate pentru şase luni, asigurând şi consultanţă juridică”, a explicat Ştefania Cojocariu. În medie, din fiecare zonă, au fost finanţate între opt şi zece idei de afaceri.

Cursurile şi susţinerea pentru demararea afacerilor sunt parte integrantă a proiectului “ProFeminAntrep – Promovarea egalităţii de şanse în antreprenoriat”, derulat de Universitatea Spiru Haret în parteneriat cu Uniunea Naţională pentru Drepturile Femeii din România şi AJOFM Bistriţa-Năsăud. Lansat la începutul lunii octombrie 2010, proiectul este cofinanţat de Fondul Social European prin POS DRU, Axa prioritară 6 “Promovarea incluziunii sociale”, şi se desfăşoară în mediul rural şi urban, în regiunile Bucureşti-Ilfov, Centru, Nord-Est, Nord-Vest, Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest, Oltenia Vest, în Bucureşti şi judeţele Braşov, Iaşi, Cluj, Constanţa, Prahova, Dolj, Timiş, Ilfov şi Bistriţa-Năsăud.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5