Bogdan Ivan: Turcul și Bistrița. Avem nevoie de un translator pentru Turc
Am evitat polemicile politice din simplul motiv că nu aduc niciun plus de valoare oamenilor. Oamenii sunt interesați de ce fac cei aleși de ei în funcții publice, nu de gargară sau declarații ale unor politicieni mici care doar zic, dar nu fac nimic concret!
Lucrez în echipa Președintelui Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, încă din prima sa zi de mandat la Consiliul Județean și vă scriu în cunoștință de cauză despre ”dezastrul” făcut de Președintele Moldovan în ultimii ani doar în Municipiul Bistrița. Nu vă spun să mă credeți pe cuvânt, pentru că fiecare dintre dumneavoastră puteți merge și vedea ce a făcut concret:
Investiții în Sănătate
1.Modernizarea secție de Oncologie:
2. Modernizarea secției de Obstetrică și Neonatalogie (Maternitatea);
3. Construcția și dotarea unei noi Secții de chirurgie;
4. Modernizarea Policlinicii Spitalului Județean de Urgență;
5. Dotarea cu aparatură și tehnică medicală de ultimă generație a Policlinicii Spitalului Județean de Urgență;
6. Construcția unui Bloc Operator Centralizat modern;
7. Achiziția la finalul anului 2018 a 15 seturi echipamente noi de ultimă generație pentru blocul operator, neurochirurgie, ORL, ortopedie-traumatologie, oftalmologie, gastroenterologie, chirurgie generala, endocrinologie și echiparea completa a bazei de fizioterapie din cadrul secției de recuperare medicală.
8. Amenajarea recepției Spitalului Județean de Urgență și instalarea unui Computer Tomograf și a unui RMN;
La ce proiecte lucrează acum, în domeniul sănătății în Municipiul Bistrița, Președintele Consiliului Județean (proiecte în diferite stadii de implementare):
1. Extinderea, modernizarea si dotarea secției de terapie intensivă;
2. Extinderea unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Bistrița
3. Proiectul de extindere UPU este direct legat de construcția unui heliport pe Spitalul Județean de Urgență
4. Reabilitare termică și modernizare a Secțiilor de boli infecțioase, recuperare, onclogie și dermato-venerice, de pe Strada Alba Iulia (finanțare din fonduri europene nerambursabile, urmează licitația)
5. Reabilitare termică și modernizare a secțiilor TBC și Boli Cronice de pe Strada Ghinzii (finanțare din fonduri europene asigurată, în fază finală a achiziției publice);
6. Extindere Pavilion P+4 și construcția secțiilor de cardiologie intervențională, neurochirurgie și gastroenterologie intervențională
7.Primul bloc de locuințe pentru tinerii medici cu 24 de apartamente este în stadiu final de execuție. Până în aprilie va fi recepționat!
Doar în anul 2018 la Spitalul Județean de Urgență Bistrița s-au angajat 29 de medici tineri, unii dintre ei cu studii în Statele Unite și Austria!
În total, din 2012 și până în prezent s-au implementat și sunt în implementare proiecte în domeniul medical, în valoare de 149,5 milioane lei (32,1 milioane euro)
Investiții ale Consiliului Județean condus de Președintele Radu Moldovan în infrastructura de cultură:
1.Modernizarea și dotarea Centrului Cultural Dacia+ Cinema 3D
2.Modernizarea Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud
3.Atribuirea uneia dintre cele mai frumoase clădiri de patrimoniu din Bistrița pentru Biblioteca Județeană ,,George Coșbuc” și extinderea cu un corp nou de clădire:
4. Reabilitarea clădirii istorice ,,Casa Argintarului”
Modernizarea Gării CFR din Bistrița
Construcția noii reprezentanțe a Registrului Auto Român în Bistrița
Construirea unui nou sediu pentru Serviciul de Evidență Informatizată a Persoanei
Construcția unui sediu nou pentru Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului, instituție de a cărei servicii beneficiază peste 16.000 de oameni (în construcție):
Reabilitarea și dezvoltarea prin proiecte ale Consiliului Județean a rețelei de apă și canalizare în Municipiul Bistrița:
-
46 km de rețele de aducțiune și distribuție a apei curente;
-
32 km de rețele de canalizare.
Și toate aceste lucruri într-o sinteză foarte scurtă. Vă întreb domnule Ioan Turc, dumneavoastră ce lucruri concrete ați făcut până acum (în afară de conferințele de presă de la sediul la PNL)? Organizate în timpul programului de muncă ca și director al Registrului Comerțului?
Am văzut că lupta dumneavoastră politică e pe municipiul Bistrița și nu vă interesează nimic din ce s-a întâmplat bun în tot județul Bistrița-Năsăud. Vă spun că sunt 1,3 miliarde de euro care au intrat din 2012 în județul nostru prin investiții ale Consiliului Județean condus atât de ”dezastruos” de Dl. Radu Moldovan și prin alte investiții ale Guvernului României și ale autorităților locale.
Dar vă înțeleg! E și greu să numărați câte lucruri a făcut Președintele Radu Moldovan doar în Municipiul Bistrița, darămite din tot județul!
Pentru că îmi doresc să fiți un om informat și nu unul ridicol care neagă evidențe, vă promit ceva: o să vă împrospătez memoria cu fiecare obiectiv de investiții inițiat, promovat și dus la capăt de Președintele Radu Moldovan în Municipiul Bistrița!
PS. articolul nu face nicio referire la poporul sau etnicii de origine turcă, pentru care am un respect deosebit.
Citiţi şi:
- Preşedintele Radu Moldovan: A fost finalizat portofoliul de proiecte europene pentru perioada 2021-2027! Să fim din nou județul etalon!
- Ritm alert al lucrărilor la noul corp de clădire al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița
- Preşedintele PSD BN, Radu Moldovan: În ultimii ani, în Bistriţa-Năsăud, investiţiile publice depăşesc 1,3 miliarde euro!
- Președintele EMil Radu Moldovan: Noul corp al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița se clădește în ritm de urgență
- Managerul Gabriel Lazany: Am început lucrările la cea mai mare investiție din sectorul public de sănătate!
Comentarii
Poate devii translator şi pentru Veorica. Daddy nu are nevoie. Da, sunt adevărate realizările. La fel se întâmplă şi-n alte judeţe din Transilvania, Banat, Crişana şi Maramureş. Numai că acolo e bun simţ şi nu se arogă meritele unui singur om. Turcul e întradevar neinspirat la vorbă. Ca şeful lui de la Bucureşti. Că de-aia nu conving ca opoziţie, lăsând unii de la putere să-şi facă meandrele.
Copilul de mingi al PSD , se crede mare politician . Singurele lui atributii sunt de a-i plimba servieta presedintelui CJ si arma de vanatoare cand acesta oboseste prin padure . La cati bani au masluit astia puteau sa costruiasca un spital , nu doar sa-l modernizeze . Daca tot s-au oprit intr-o singura pagina de realizari in 7 ani de cand conduc CJ-ul ar fi interesant de aflat totusi unde s-a ratacit miliardul de euro despre care tot spune Radu Moldovan ca a intrat in judet . Din pagina lor cu realizari nu le iese calculul decat in proportie de 8% din miliardul ala .
Astia se lauda si cu ce au facut altii. Care-i meritul chelnerului Raducu in modernizarea Garii Bistrita? Niciunul. Civilizat ar fi sa-i recunoasca pe toti cei implicati in realizarea acestui proiect. Dar, de unde nu-i nici Dumnezeu nu cere.
Practic, finantarea reabilitarii Garii CFR Bistrita a fost facuta in mandatul lui Liviu Rusu, cu surse financiare alocate de Comisia Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala si de la bugetul de stat prin Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, in baza unui proiect din anul 2011, cand ministrul transporturilor era Anca Boagiu. Lucrarile la Gara Bistrita au demarat efectiv in mai 2012, fiind executate de firma spaniolă Copisa Constructora Pirenaica - Puentes Y Calzadas Infraestructuras, care şi-a adjudecat contractul de reabilitare a gării la jumătate din suma alocată, pentru acest proiect de Ministerul Transporturilor si anume 8,5 milioane de euro.
Pana la urma Raducu nu are nici un merit in reabilitarea garii Bistrita. El a venit la de-a gata si a taiat panglica, iar acum se da mare in gara mica. Deoarece, gara Bistrita, chiar si dupa reabilitare, ramane tot o gara mica. Fiindca la cate trenuri si la ce fel de trenuri vin sau pleaca din gara Bistrita, nu era nevoie de o investitie asa de mare, cu spatii si dotari care mai mult vor sta nefolosite. In schimb, Raducu putea sa faca in mandatul lui modernizarea garii Saratel care se afla pe magistrala feroviara Bucuresti-Baia Mare si care este in paragina de prea multa vreme.
O alta minciuna este cea legata de mutarea Bibliiotecii Judeteane unde si de data asta chelnerul Raducu a venit la de-a gata, dupa ce reabilitarea cladirii fostei BNR de pe str. Odobescu,s-a facut in mandatul lui Liviu Rusu.
In esenta este vorba de dorinta IPS Bartolomeu Anania, aceea de a infiinta la Bistrita un muzeu de arta religioasa . Dupa cum se stie, insusi IPS Bartolomeu a intervenit pe lângă reprezentanţii BNR să cedeze Consiliului Judeţean clădirea de pe Odobescu,11 unde urma ca dupa reabilitare să fie amenajat muzeul. (vezi: http://www.mesagerul.ro/2006/05/17/cj-isi-modernizeaza-sala-de-sedinte ).
Din pacate, dupa reabilitarea fostei cladiri a BNR, Raducu doar a decis ca aici sa fie mutata Biblioteca judeteana, cu toate ca se stia ca spatiul respectiv nu este suficient. De aceea a fost nevoie ca ulterior sa mai fie construita inca o anexa inghesuita in curtea respectiva, fiind nevoie de spatiu suplimentar pentru nevoile bibliotecii . Asta se intampla cand lucrurile nu sunt gandite bine de la inceput. Prin urmare, dupa decizia "inteleapta" a lui Raducu, orasul Bistrita a ramas fara un muzeu de arta religioasa, dar si fara o biblioteca publica pe masura la nivelul cerintelor secolului XXI.
Chiar daca, dupa reabilitare in cladirea fostei filiale a BNR a fost mutata Biblioteca Judeteana, dorinta IPS Bartolomeu ar trebui indeplinita, prin amenajarea unui muzeu de arta sacra, eventual chiar in cladirea protopopiatului unde a functionat o lunga perioada de vreme Muzeul Judetean. Ar fi un gest de cinstire a memoriei Inaltului prelat ca muzeul de arta sacra sa poarte numele mitropolitului Bartolomeu Anania.
Adaugă comentariu nou