Bugetul municipiului Bistriţa a fost adoptat după 15 ore. 6 ore de şedinţă şi 9 ore de dezbateri în comisii. Jocul de imagine al liberalilor a eşuat. Să coabitaţi bine!
Avem buget, după şase ore de şedinţă! Poate îmi explică şi mie vreunul dintre consilierii municipali ai PNL, nu că aş ţine morţiş, că am înţeles demult jocul lor politic, de ce după şase ore de şedinţă, de ce după o conferinţă de presă, în care au ieşit şi au ţipat că nu vor vota bugetul municipiului, de ce la votul final, trei dintre cei patru consilieri PNL s-au abţinut la vot (Andrei Rusu, Gelu Muthi, Ioan Peteleu), iar liberalul Sorin Hangan nu a votat...
Repet, poate le explică cetăţenilor...Eu am înţeles: nu le-au ieşit negocierile cu primarul Ovidiu Creţu. Oare, ce or fi cerut la negocieri şi primarul nu a cedat?
Mult mai flexibili în negocieri au fost consilierii municipali PDL. Drept urmare, la votul final, şi-au dat girul asupra bugetului local, alături de consilierii PSD şi PP-DD. Consilierii PER şi-au jucat cartea. De data aceastea, nu au votat bugetul, au făcut o serie de propuneri şi au arătat că sunt dispuşi şi ei pe viitor la negocieri. Unde-s doi, puterea creşte!
Să revenim la povestea naşterii bugetului municipal. Joi, în jurul prânzului, consilierii municipali PNL, alături de senatorul Dorin Dobra au ieşit într-o conferinţă de presă şi au anunţat răspicat că nu vor va vota bugetul municipiului pe anul 2013.
Motivele? Desigur, întemeiate şi în beneficiul nostru, al cetăţenilor. Pe scurt, bugetul nu este un buget dedicat investiţiilor, ci cheltuielilor cu aparatul propriu, pentru capitolul investitţii au fost prevăzute sume înjumătăţite faţă de anul trecut, în timp ce bugetul pentru manifestările culturale ale oraşului aproape că s-a dublat.
Dacă te-ai fi născut ieri, ai fi zis bravo domnule, au dreptate...dar, cum nu eşti de ieri în lumea asta, te apucă o lehamite şi atât...
Hai să învăţăm virtutea de la unii care şi-au îngropat propriile proiecte destinate dezvoltării municipiului, vezi 10 pentru Bistriţa, care a existat doar pe hârtie şi în conferinţe de presă, hai să învăţăm virtutea de la unii care în campanie şi-au făcut imagine pe imaginea edilului, hai să învăţăm virtutea de la unii care au fost şi viceprimari, acum nu mai sunt, şi e confortabil să dai din casă, cum se fac negocieri, cum se fac licitaţiile şi exemplele pot continua.
Eu nu zic că fostul viceprimar, liderul de grup al consilierilor PNL, Andrei Rusu, nu are partea lui de adevăr. Pe de altă parte, nici primarul Ovidiu Creţu nu se lasă...de cele mai multe ori e inerţial, încăpăţânat, dar toată şedinţa de joi a fost o făcătură ieftină a liberalor.
Parcă aşa stau lucrurile: PSD+PNL=USL, la bine şi la rău. Ok, dragii liberali au uitat să ne anunţe că au ieşit puţin din decor, oraş...? Desigur, să se joace un pic de-a opoziţia. Se joacă ce se joacă, iar mai apoi revin. Prin abţineri, prin nevot şi uite aşa...un pic de imagine nu strică.
Ca să citez din „lumina” politicii locale Ioan Oltean: nu uitaţi, facem administraţie, dar şi politică!
După şedinţa de ieri, nu te mai poţi nici măcar indigna. Ţi-ai face rău singur şi asta s-ar numi masochism. Le-aş spune atât dragilor consilieri PNL: ştiu, aveţi impresia, că în afara voastră şi a câtorva din presă, toată lumea nu înţelege nimic, ca să nu zic e naivă sau amnezică...
Concluzie: „învierea” politică a liberalilor se doreşte, probabil, o contrapondere la încăpăţânatul Ovidiu Creţu. Ba pentru o reglare de conturi, ba pentru pedepsirea trădărilor politice anterioare, ba pentru a arăta cetăţenilor că primarul Ovidiu Creţu are ceva cu ei fiindcă nu le permite să guverneze şi ei local.
Bun, altceva?
P.S. Bugetul municipiului Bistriţa a fost adoptat cu 15 voturi pentru (consilierii PSD, PDL şi PP-DD), 3 abţineri (consilierii PNL) şi 2 voturi împotrivă (consilierii PER).
Adaugă comentariu nou