Cadre didactice de la Colegiul Național "George Coșbuc" Năsăud, la Salonic, printr-un proiect Erasmus+

    În anul școlar 2023-2024, în cadrul programului Erasmus+ în domeniul Educației și Formării Profesionale, Colegiul Național ,,George Coșbuc” Năsăud, în parteneriat cu Centrul Educațional ,,Ipodomi” din orașul Salonic, Grecia desfășoară proiectul ,,Predarea tradițională versus digitală”. În acest proiect sunt implicați profesori metodiști și elevi ai profilului Pedagogic, specializarea Învățători-educatoare.

   Înainte de a se realiza prima mobilitate a avut loc o vizită pregătitoare la Salonic, la care au participat doamnele Berceni Camelia, coordonatorul proiectului, însoțită de doamna Ilovan Lăcrimioara, contabilul-șef al unității noastre de învățământ, stabilindu-se toate detaliile financiare necesare realizării proiectului.

     Prima mobilitate se va realiza în perioada 11-23 februarie 2024, la Salonic, cu un număr de 14 elevi din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a, însoțiți de două doamne profesoare.Activitatea elevilor pe perioada mobilității se va desfășura la patru grădinițe, elevii fiind împărțiți în 4 grupe pentru a putea asista la activitățile didactice, după un program bine stabilit.Permanent vor fi însoțiți de un student vorbitor atât de limbă greacă, cât și engleză, ceea ce va facilita observarea activităților didactice și analiza acestora. În timpul activităților didactice, elevii vor avea ocazia să experimenteze predarea tradițională versus predarea digitală. Ei vor primi caiete de practică pedagogică în care vor nota observațiile făcute în timpul activităților la care vor asista.

    Cazarea elevilor și a profesorilor însoțitori va fi făcută la hotel Esperia, în zona centrală a orașului Salonic, pentru a facilita accesul elevilor la grădinițele din apropiere. În weekend, elevii vor participa la o excursie, traseul fiind stabilit de partenerii noștri de la Centrul Educațional ,,Ipodomi”.

    Suntem convinși că această primă mobilitate reprezintă o adevărată ocazie pentru elevii profilului Pedagogic, aceștia având posibilitatea de a se familiariza cu sistemul de învățământ preșcolar din Grecia, comparând modalitățile de predare tradițională cu cea digitală.

 

Profesoare: Berceni Camelia

Sermeșan Gabriela

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5