Ce renovări sunt necesare pentru o casă și când este nevoie de o întreținere temeinică?

O casă la curte presupune destul de multă muncă pentru întreținerea acesteia. Chiar dacă este vorba de un confort sporit în comparație cu o locuință la bloc, acest lucru se poate menține cu lucrări periodice de care ar trebui să ții cont. Îți prezentăm în rândurile următoare câteva sugestii pe care să le ai în vedere dacă vrei să ai o casă la parametrii normali.

 Ce ar trebui să mesteresti la casă pentru a evita problemele nedorite


  • Verificarea supapelor sistemului de apă

O locuință pe pământ oferă extra confort în comparație cu un apartament de bloc. Însă este nevoie și de o mentenanță periodică pentru a te asigura că totul funcționează cum trebuie. Sistemul de apă, de exemplu, este unul dintre cele mai folosite la casă, mai ales dacă există și o grădină care trebuie udată aproape în fiecare zi. 

Așadar, sistemul de alimentare cu apă trebuie verificat cel puțin o dată pe an pentru a te asigura că funcționează normal. Însă dacă este nevoie de anumite modificări, ar trebui să ai în vedere o electrovalvă de apă de la Shop Einstal, o supapă modernă care ajustează corect fluxul de apă dorit.


  • Renovarea pereților exteriori

Chiar dacă tocmai ai ridicat o casă pe pământ, pereții exteriori sunt primii care se pot deteriora în timp. Tocmai din acest motiv este recomandat să faci o verificare atentă și să descoperi dacă sunt depuneri sau intemperii care pot modifica atât culoarea cât și structura pereților. 

Există însă tratamente specifice care împiedică depunerile de orice fel, precum și umflarea acestora din cauza apei de ploaie, dacă sunt folosite cel puțin o dată pe an. Așadar, ar trebui să ai în vedere și acest aspect, dacă vrei ca pereții casei să fie bine întreținuți.


  • Înlocuirea glafurilor de la ferestre

Glafurile fac parte din ramele ferestrelor, sunt montate la baza acestora și sunt folosite pentru etanșeitatea acestora. Practic, glafurile ajută la păstrarea unei temperaturi optime în casă, fără să existe riscul ca aerul rece să pătrundă în locuință. 

Aceste glafuri sunt fabricate din diverse materiale, precum lemnul, piatra sau PVC, însă în timp, acestea pot suferi modificări de structură sau chiar se pot deplasa, după câțiva ani de la montare. Tocmai din acest motiv este recomandat să verifici și glafurile ferestrelor pentru a te asigura că încă sunt funcționale. În caz contract, acestea vor necesita înlocuire.


  • Verificarea țiglelor casei

Țiglele reprezintă elementele principale ale acoperișului unei case și trebuie alese în funcție de structura construcției. Acestea sunt montate împreună cu termoizolația pentru a putea oferi temperatura corectă în casă, respectiv o etanșare ca la carte. Însă și țiglele pot suferi modificări în timp, din cauza fenomenelor meteo, cu precădere a ploilor și ninsorilor abundente. 

Acestea își pot schimba structura, culoarea și se pot deplasa cu câțiva centimetri. Pornind de la aceste aspecte, se recomandă verificarea periodică a țiglelor casei, cel putin o dată pe an, pentru a te asigura că nu există riscul de infiltrații de apă în casă, mucegai sau igrasie.

În concluzie, se poate spune că, mentenanța unei case trebuie realizată în mod periodic. Aspectele de mai sus se numără printre cele mai importante și trebuie să le ai în vedere dacă locuiești la o casă pe pământ. Confortul trebuie să fie pe primul loc, iar o întreținere corectă a locuinței poate susține acest lucru.

 Sursă foto: Pexels.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5