Cinci cadre didactice de la Școala Profesională “Tiberiu Morariu” Salva, întâlnire de proiect Erasmus+ în Vidin, Bulgaria

Prof. Vasilica Găzdac, #AmbasadorErasmus

    În perioada 25-27.04.2023, Școala Profesională “Tiberiu Morariu” Salva a fost implicată într-un eveniment de formare în cadrul Proiectului Multilateral Erasmus +:”High quality feed-back- the key to successful cooperation between teachers and parents in preschools “  Nr: 2020-1-LT01-KA229-077868_5. Întâlnirea de proiect s-a desfășurat la grădinița Detska gradina Arabella din Vidin, Bulgaria. La evenimentul de formare pe termen scurt pentru profesori au participat din cadrul instituției noastre, 5 cadre didactice (Găzdac Vasilica, Buhai Veronica, Strugar Georgeta, Pop Daniel, Suciu Mircea).

Din țările partenere implicate în cadrul proiectului a participat o delegatie de 21 de cadre didactice din învățământul prescolar din Detska gradina Arabella, Vidin, Bulgaria – 6 profesori, 2/thesio aloimero nipiagogeio Elateias, Grecia3 profesori, Vilniaus lopselis-darzelis Justinukas, Vilnius, Lituania- 6 profesori și Priekelu pirmsskolas izgllitibas iestade Mezmalina, Letonia -6 profesori.

            Întâlnirea de proiect a debutat printr-o ceremonie de deschidere în școala gazdă în prezența directorului și a cadrelor didactice de la ciclul preșcolar. S-au vizitat clasele de învățământ prescolar, clasele pregătiroare care sunt integrate în spațiul grădiniței.În a doua parte a programului au început activitățile commune sub formă de prezentări și workshopuri cu colegele din grădinițele europene pe tema cărții:,, Cum acordăm corect feed-back-ul ?”. In zilele următoare au fost organizate asistențe la lecții, ateliere de lucru colaborative între profesorii europeni  și organizarea unei conferințe de valorizare a proiectului și a produsului final unde au participat aprox. 80 de cadre didactice din orașul Vidin, Bulgaria.

Obiectivele evenimentului Erasmus+ s-au concretizat prin susţinerea numeroaselor ateliere de discutii comune asupra feed-back-ul constructive, conceperea produsului final sub forma unei cărți ca și resursă deschisă educațională, planificarea unei conferințe internaționale în Vilnius în format online în luna iunie 2023, completarea câmpurilor din Mobility Tool. Pe parcursul derulării activităților s-a pus un accent deosebit asupra valorizarii produselor realizate până în prezent prin exploatarea, platformelor digitale, pagina de Twinspace: https://twinspace.etwinning.net/108485/home

Un punct important de pe agenda evenimentului din punct de vedere cultural și turistic a fost atins prin vizitarea cetății Baba Vida, Sinagogii Vidin, Muzeului Vidin, falezei Dunării și centrului orașului. Feed-back-ul constructiv, acordat corespunzător părinților, preșcolarilor cât și colegilor profesori contribuie la momente de reflecție din partea părților implicate crescând calitatea activităților în școală.

 Mulţumim conducerii școlii, doamnei profesor: Fetti Romana-Iulia, echipei de cadre didactice, preșcolarilor, părinţilor şi altor părţi interesate pentru activităţile creative desfăşurate în grădiniță pe tot parcusul implementării proiectului. Proiectele Erasmus+ au rolul de a găsi soluții comune la nivel international pentru nevoi comune iar rolul meu personal de #AmbasadorErasmus ca promotor activ al programului contribuie la efectul de domino în cadrul comunității regionale educaționale, pentru că din ce în ce mai multe instituții de educație își însușesc valorile programului și implementează proiecte din diferite acțiuni.

Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului Erasmus Plus, noul program al Uniunii Europene în domeniul educației, formării profesionale, tineretului și sportului.Toate informaţiile pe care le furnizăm reprezintă responsabilitatea exclusivă a echipei de proiect, iar Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care este folosit conţinutul acestor informaţii.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5