„FEED-BACK-UL CONSTRUCTIV ÎN GRĂDINIȚĂ” ÎNTÂLNIRE DE PROIECT ERASMUS+ LA ŞCOALA PROFESIONALĂ ,, TIBERIU MORARIU” SALVA

La Salva, oaspeţi din Bulgaria şi Grecia

În perioada 11-13 Aprilie 2022 în cadrul instituţiei noastre de învăţământ, s-a derulat evenimentul schimb de grupuri pe termen scurt pentru profesori în cadrul Proiectului de cooperare Erasmus+ KA229 ,,High quality feed-back –key to successful cooperation between teachers and parents in preschools” cu numărul: 2020-1-LT01-LA220-07786 care se derulează  timp de 24 de luni în perioada 2020-2022. Proiectul are ca obiective dezvoltarea parteneriatului grădiniță-familie, formarea profesională a cadrelor didactice privind acordarea unui feed-back constructiv în grădiniță, crearea de produse didactice eficiente privind măsurarea feed-back-ului la nivel preșcolar.

Din țările partenere implicate în cadrul proiectului au participat o delegatie de 8 de cadre didactice din învățământul prescolar în format fizic la întâlnirea hibridă din Detska gradina Arabella, Vidin, Bulgaria - 5 profesori, 2/thesio aloimero nipiagogeio Elateias, Grecia3 profesori și în format virtual echipele din Vilniaus lopselis-darzelis Justinukas, Vilnius, Lituania- 6 profesori și Priekelu pirmsskolas izgllitibas iestade Mezmalina, Letonia -4 profesori.

Întâlnirea de proiect a debutat printr-o ceremonie de deschidere în Centrul de Documentare si Informare al ciclului primar, în prezența doamnei director Romana Iulia Fetti, a consilierului educativ Pop Anamaria, a educatoarelor: Codrea Măricuța, Linul Crina și a preșcolarilor din grupele de grădiniță ale instituției noastre. S-au vizitat clasele de învățământ primar, învățământ gimnazial și învățământ profesional din cadrul școlii apoi au început activitățile comune pe platforma Zoom cu colegele din grădinițele din Letonia și Lituania pe tema: ,, Scenarii concrete de acordare a feed-back-ului”.

Obiectivele evenimentului Erasmus+ s-au concretizat prin susţinerea numeroaselor ateliere de discutii în format hybrid asupra scenariilor concrete de acordare a feed-back-ul constructiv părinților, planificarea urmatoarelor întâlniri de proiect (Elateia, Grecia și Vidin, Bulgaria), prelungirea ciclului de viață al proiectului cu încă 12 luni, conceperea materialelor si a produselor finale, prezentarea produsului ,,Floarea Emoțiilor” partenerilor educaționali europeni, premiat cu premiul I la nivel județean în cadrul concursului ,,Made for Europe”, o conferință în format hibrid susținută la Liceul ,,Onisifor Ghibu” din Cluj-Napoca cu teme de cercetare știintifice pe tematica feed-back-ului. Pe parcursul derulării activităților s-a pus un accent deosebit asupra valorizarii produselor realizate până în prezent prin exploatarea la maxim a platformelor digitale, pagina de Twinspace pe care o găsiți la această adresă:

https://twinspace.etwinning.net/108485/home

 

Un punct important de pe agenda evenimentului a fost atins prin derularea Târgului de Paște cu implicarea întregii comunități locale sălăoane și prin participarea reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, a domnului Insp. Șc. Gen. Nicula Cristian, domnului Insp. Șc. Adj. Zoltan Deac, a domnisoarei Insp. Înv. Tehnic Unciu Speranța și a doamnei Inspector Înv. Presc. Chira Emiliana. Monitorizarea externa a evenimentului de formare a fost realizata de doamna Insp. Înv. Preșc. Chira Emiliana care a subliniat importanta programului Erasmus+, a activităților de feed-back constructiv si a discutat cu oaspetii nostri despre viitoare parteneriate europene, importanța activităților remediale în grădiniță, specificul învățământului preșcolar în țările implicate în proiect.Mulțumim pentru sprijinul constant și diseminare echipei, televiziunii locale Sângeorz TV.

S-au derulat vizite tematice la Muzeul de Arta Tradiţională Virginia Linul, Mănăstirea Izvorul Tămăduirii Salva, Centrul istoric al Clujului.

Mulţumim conducerii școlii, echipei de cadre didactice, preșcolarilor, părinţilor şi altor părţi interesate pentru activităţile creative desfăşurate în cadrul grădiniței şi în afara ei sprijinindu-ne în demersurile noastre educative şi culturale de impact international. Importanța acestor proiecte Erasmus+ este vizibilă în comportamentele preșcolarilor, în abordările părinților, în metodica profesorilor la grădiniță,

În valorizarea activităților defășurate dorim să anunțăm organizarea unui eveniment de diseminare în format virtual cu sprijinul ANPCDEFP-ului, eTwinning România, proiect Merito cu ocazia Zilei Europei/ Zilei eTwinning, 9 mai 2022 începând cu orele 17.00 pe platforma Zoom și Facebook live. Aici găsiți toate informațiile necesare:

https://fb.me/e/2iO7q82qG

 

Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului Erasmus Plus, noul program al Uniunii Europene în domeniul educației, formării profesionale, tineretului și sportului.Toate informaţiile pe care le furnizăm reprezintă responsabilitatea exclusivă a echipei de proiect, iar Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care este folosit conţinutul acestor informaţii.

 

Prof. Vasilica Găzdac-Şcoala Profesională „Tiberiu Morariu „ Salva

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5