Colegiul Naţional Liviu Rebreanu primeşte certificatul de Şcoală Europeană

Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice organizează astăzi, la Palatul Parlamentului, festivitatea de premiere a celor 60 de unități de învățământ preuniversitar câștigătoare în cea de-a XIII-a ediție a Competiției Naționale 'Școală Europeană'. Colegiul Naţional Liviu Rebreanu din Bistriţa este singura unitate din judeţ care va prmi această distincţie la această ediţie. Premiile vor fi înmânate de secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar, Monica Cristina An
Fiecare unitate de învățământ va primi certificatul 'Școală Europeană — 2016' și un premiu în valoare de 5.000 lei, ce va fi utilizat pentru dotări. Decizia privind bunurile care vor fi achiziționate aparține conducerii fiecărei unități școlare.
La ediția din acest an s-au înscris 117 unități de învățământ preuniversitar din  34 de județe și din Capitală. Primele 5 locuri au fost ocupate, în ordine, de Liceul 'Ștefan Procopiu' din Vaslui (198 puncte), Colegiul Național 'Nicolae Titulescu' din Pucioasa (187 puncte), Liceul 'Voievodul Mircea' din Târgoviște (186 puncte), Școala Superioară Comercială 'Nicolae Kretzulescu' din București (182 puncte) și Colegiul Tehnic ,,Mihai Băcescu' din Fălticeni (178 puncte). Dintre cele 1.794 de unități de învățământ preuniversitar participante la cele treisprezece ediții anterioare, 651 au primit titlul de 'Școală Europeană', potrivit comunicatului Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice.
Competiția se adresează tuturor unităților de învățământ preuniversitar care au fost și sunt implicate în programele europene din domeniul educației și formării profesionale și constă în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, reflectat în documentele manageriale, precum și a impactului pe care activitățile derulate în cadrul proiectelor europene l-a avut asupra culturii organizaționale și a ethosului școlii.
Certificarea școlilor cu titlul 'Școală Europeană' le conferă recunoaștere și prestigiu în cadrul comunităților educaționale, iar eforturile pe care le fac pentru menținerea titlului obținut determină un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi  proiecte.
Certificatul obținut are o valabilitate de trei ani, după care școala trebuie să concureze din nou pentru a reconfirma titlul. În acest sens, trebuie să dezvolte noi proiecte de parteneriat cu alte școli din Uniunea Europeană, iar managementul școlii trebuie să fie unul coerent și performant, centrat pe dezvoltarea dimensiunii europene a educației.
Evaluarea candidaturilor școlilor înscrise a avut la bază următoarele criterii: coerența activităților derulate în cadrul proiectelor/programelor comunitare cu politica generală a instituției școlare, integrarea activităților derulate în cadrul proiectelor/programelor comunitare în programul curent al școlii, performanțele școlare reflectate în rezultatele elevilor la examenele naționale, olimpiade și concursuri școlare, asigurarea egalității de șanse, continuitate și constanță în derularea de activități/proiecte/programe comunitare, strategie și modalități de implementare și evaluare, strategie și modalități de valorizare (diseminare și exploatare a rezultatelor/produselor), dezvoltarea dimensiunii europene a educației prin activitățile de cooperare europeană și calitatea documentelor de candidatură (documentele manageriale pentru perioada 2013-2016, formularul de candidatură și portofoliul ilustrativ).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5