Comisar şef (r.) Adrian Burzo, preşedinte al Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Bistriţa. Col. Iorgu Haidău s-a retras după 9 ani de activitate fructuoasă!

Centrul Militar Bistriţa a găzduit Adunarea Generală a Reprezentanţilor Asociaţiei Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Bistriţa, prilej pentru o dare de seamă privind activitatea Consiliului Director în anul 2022, dar şi pentru alegerea unor noi membri ai acestuia.

         Au răspuns invitaţiei vicepreşedintele Consiliului Judeţean – Camelia Tabără, subprefectul Decsei Atilla, Mirela Curac – şef serviciu Casa Judeţeană de Pensii Bistriţa-Năsăud, col (r.) Ioan Gaftone – Filiala BN „General Grigore Bălan” a Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere.

         „Am luat hotărârea, decizia, să nu  mai candidez pentru funcţia de preşedinte, dar am pregătit schimbul, pe cel care mă va înlocui. În anul 2022, a fost cu mine la toate acţiunile organizate în cadrul Federaţiei, m-a reprezentat, îl cunoaşte şi preşedintele Federaţiei, îl cunosc toţi colegii de la Federaţiei. Mai sunt încă membru în Comitetul Director al Federaţiei până în 12 mai, la Congres. Este un moment când trebuie să te retragi. Am lucrat şi în domeniul militar şi vă întreb: cum se întorceau războinicii de la luptă? Sub scut  sau pe scut. Eu vreau să plec din această asociaţie sub scut şi sunt convins că asociaţia rămâne pe mâini bune”, a declarat col. Iorgu Haidău.

         Comisar şef (r.) Adrian Burzo are 53 de ani, este pensionar, are doi băieţi. A lucrat 25 de ani în Ministerul de Interne. Este membru al CARP Bistriţa din 2015, în 2022 a fost cooptat în Consiliul Director, astfel că acesta cunoaşte problematica asociaţiei.

         „Este foarte greu să preiei preşedinţia după domnul Iorgu Haidău. Este un om cu personalitate, cu multă experienţă profesională şi suntem obligaţi cei care vom prelua activitatea să ducem mai departe lucrurile bune începute şi desăvârşite (...). Lucrurile sunt foarte bune la CARP Bistriţa şi avem toate premisele să le dezvoltăm. Avem sediu şi dotări specifice, personal cu experienţă şi o structură eficientă. Vom desfăşura activităţi bune în continuare, vom creşte numărul de membri, vom spori veniturile şi să ţinem cheltuielile într-un minim necesar. Vă asigur de toată colaborarea şi sprijinul meu, lucrurile se vor dezvolta în continuare”, a transmis comisar şef (r.) Adrian Burzo, noul preşedinte ales.

         Vicepreşedintele CJ, Camelia Tabără, a subliniat faptul că CARP Bistriţa este o mare familie în care te poţi regăsi ca pensionar, subliniind necesitatea structurilor asociative în promovarea şi susţinerea unor drepturi şi cauze ale categoriilor sociale. Subprefectul Decsei Atilla a felicitat pe vechea şi noua conducere şi a evidenţiat buna colaborare cu asociaţia, în calitatea de preşedinte al Comitetul consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice.

         Nu în ultimul rând, Mirela Curac de la Casa Judeţeană de Pensii B-N a prezentat situaţia biletelor de tratament, făcând un apel ca pensionarii să se adreseze pe toată perioada anului, nu doar în sezonul estival.

***

 

         În darea de seamă a fost punctat faptul că la finele anului 2022, în evidenţele CARP Bistriţa sunt înscrişi 10850 membri, cele mai mari subcentre fiind Bistriţa – 7288 şi Beclean – 947.

         „Conducerea Casei se preocupă permanent de mărirea numărului de membri prin perfecţionarea sistemului de acordare a împrumuturilor, creşterea numărului de membri care beneficiază de ajutoare nerambursabile, promptitudinea în rezolvarea problemelor membrilor şi, nu în ultimul rând, prin atenţia pe care o acordă fiecărui membru de a găsi în CARP Bistriţa un loc la care se poată apela atunci când are nevoie”, a punctat preşedintele Iorgu Haidău.

         Potrivit acestuia, în anul 2022, sau acordat 2248 împrumuturi în valoare de 12.518.500 lei. Ajutoarele nerambursabile au fost acordate pe bază de solicitare scrisă, în baza documentelor justificative şi anchetei sociale pentru 686 membri, reprezentând ajutoare tratament, proteze oculare, proteze dentare, proteze auditive, operaţii inimă etc. La acestea se adaugă ajutoarele pentru deces acordate urmaşilor legali, de peste 350.000 lei, dar şi cotizaţiile aferente în funcţie de vechimea ca membru, de peste 760.000 lei. CARP Bistriţa a organizat în 2022 nu mai puţin de zece excursii în ţară, la care au participat 430 de membri.

         Pentru 2023, există deja un plan de vizite, şi anume la Mănăstirea Recea, Monumentul Eroilor de la Oarba de Mureş, Cimitirul Militar Cluj-Napoca, în 22 mai; Buzău – Brăila – Constanţa (19-22 iunie); Mănăstirea Arsenie Boca, Castelul Hunazilor, Brad (26-27 iulie); Bucovina (10 august); Cheile Bicazului şi mănăstirile din Neamţ (12 septembrie); Braşov – Cetatea Făgăraş – Muzeul Astra Sibiu (22-23 octombrie); Maramureş (9 noiembrie), Mănăstirea Piatra Fântânele (30 noiembrie).

Comentarii

21/09/23 12:43
Tanase Veruta

Va felicit pentru activitatea frumoasa in cadrul CARP Bistrita si va doresc succes in realizarea obiectivelor propuse!!!!

19/12/23 10:43
Rodica Fercana

Ca pensionară, am găsit aici un colectiv de oameni minunați, omenoși cu care relaționezi cu plăcere!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5