Conducerea DSP Bistriţa-Năsăud în hopul concursului

Ieri, la Bucureşti, la Institutul de Sănătate Publică a avut loc evaluarea candidaţilor la şefia Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), respectiv a candidaţilor pentru posturile de directori executivi şi directori adjuncţi. Mai exact, va fi proba în care candidaţii vor susţine proiectul de management. Concursul se va desfăşura între 18 mai şi până pe 21 mai. Pentru şefia DSP Bistriţa-Năsăud, participă doctorul Anca Andriţoiu.

Posturile celor doi directori adjuncţi din cadrul DSP au devenit vacante odată cu intrarea în vigoare a Ordonanţei 37/2009 prin care se prevede demiterea tuturor şefilor de instituţii descentralizate. Toţi cei patru directori au fost eliberaţi din funcţie, dar prin acelaşi ordin au ocupat funcţiile interimar. Este vorba despre dr.Anca Andriţoiu, dr. Doina Petri, dr. Costel Hrişcu şi ec. Flavia Scridonesi care conduceau cele patru departamente majore ale DSP, respectiv Sănătatea Publică si Programe, Medicina Preventivă, Control şi Sănătate Publică şi Financiar Contabil.

Concursul constă în prezentarea de către fiecare candidat a câte un proiect de management ce trebuie să cuprindă strategia de dezvoltare a domeniului de activitate specifică funcţiei pentru care candidează, pe o perioadă de 4 ani. Dosarele de înscriere şi proiectele de management au fost analizate de către comisiile de evaluare din cadrul Institutului de Sănătate publică Bucureşti, în perioada 13 - 15 iunie.

În urma probelor, comisia de evaluare punctează proiectele de management cu maxim 80 de puncte conform baremului, iar proba de susţinere a proiectului cu maxim 20 de puncte acordate conform criteriilor prevăzute. Punctajele acordate candidaţilor de către comisia de evaluare se consemnează într-un proces verbal sub semnătura acesteia.

Eventualele contestaţii privind rezultatul evaluării se depun la Comisia de contestaţii în termen de o oră de la afişarea punctajelor şi se soluţionează în termen de 24 de ore de la depunere. Numirea în funcţiile de director coordonator şi coordonator adjunct a candidaţilor reuşiţi se face la data de 29 mai, prin Ordin al Ministrului Sănătăţii.

Apoi, în termen de 15 zile de la numire, directorii vor transmite Ministerului Sănătăţii, planul de implementare a proiectului de management care reprezintă act adiţional al contractului prevăzut. Printre condiţiile impuse participării la concurs, respectivii directori trebuie să dovedească că nu au fost condamnaţi pentru săvârşirea vreunei infracţiuni ori a unor fapte de corupţie precum că nu au desfăşurat activitate de poliţie politică.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5