Şefia DSP Bistriţa-Năsăud, reconfirmată în funcţie

Mircea Raţiu este noul venit în echipa de management a DSP-ului

Conducerea Direcţiei pentru Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud a fost reconfirmată oficial în funcţie, ieri, printr-un ordin al ministerului de resort.

Astfel, instituţia va fi condusă în continuare de Anca Andriţoiu în funcţia de director coordonator, în vreme ce echipa de conducere mai e formată din Doina Petri- director adjunct Medicină Preventivă, Costel Hrişcu- director adjunct pentru Inspecţia Sanitară de Stat şi nou venitul Mircea Raţiu-director adjunct, departamentul Financiar Contabil, înlocuind-o în funcţie pe Flavia Scridonesi. Mircea Raţiu a declarat că nu este străin de acest domeniu, deoarece a fost o perioadă de timp, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate.

De menţionat că toate posturile au fost scoase la concurs, şi fiecare candidat a trebuit să prezinte câte un proiect de management, cu strategia de dezvoltare a domeniului de activitate specifică funcţiei, pe o perioadă de patru ani. Printre condiţiile impuse participării la concurs, respectivii directori au trebuit să dovedească că nu au fost condamnaţi pentru săvârşirea vreunei infracţiuni ori a unor fapte de corupţie, precum că nu au desfăşurat activitate de poliţie politică.

Prezent la instalarea oficială în funcţie a celor patru directori ai Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud a fost subprefectul Ovidiu Frenţ, cel care a dat citire ordinului de numire în funcţie.

„Se cunoaşte foarte bine importanţa instituţiei, DSP este un domeniu pe care îl cunosc destul de bine, deoarece am trecut într-o perioadă pe la mi-nister şi m-am pregătit puţin în politicile de sănătate. Am fost şi la Colegiul Medicilor şi am luat contact în ultimele două săptămâni cu problemele sănătăţii din judeţ. Sunt convins că nu va fi uşor viitoarei echipe manageriale să traverseze această perioadă complicată din punct de vedere economic (…) Guvernul a fost numit politic şi conducerea instituţiilor deconcentrate este numită politic şi asta nu e un lucru negativ, pentru că în urma alegerilor parlamentare de anul trecut a reieşit că două partide au obţinut o majoritate şi deci au dreptul să-şi aplice politicile proprii. Aceste politici fac parte din programul de guvernare naţional, din care la rândul său face parte politica Ministerului Sănătăţii”, a precizat Frenţ.

Vechii şi noii directori ai DSP-ului au mulţumit pentru încrederea acordată, şi au declarat că îi aşteaptă o perioadă grea, deoarece serviciile medicale vor trebui să facă faţă unor finanţări mai reduse în acest an, dar speră să îşi poată îndeplini obiectivele propuse în planurile de management.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5